28 Юли, 2017 04:00 6 175 17

Часовник за техници от Leatherman

Часовник за техници от Leatherman - 1

Швейцарската прецизност е известна по целия свят, всички знаем за "швейцарските ножчета" на Victorynox, но за по запалените има една друга компания - Leatherman. Те са малко по-далеч от мейнстрийм вълната и творенията им са малко по-хардкор - без лигави цветове и декорации.

Тук обаче, ще видим една креативна идея - часовник наречен Tread Tempo, който също може да бъде използван като инструмент. Корпусът му е изграден от стомана, кварцовия механизъм е защитен от капак от сапфирен кристал, а за да може да се използва и в тъмното, маркерите на часовете са с флуоресцентно покритие - типични материали за класически часовник.

Наборът от накрайници, които са част от "ставите" на каишката включва прави, кръстати и шестограми, а самите "стави" имат вградени ключове за по-малките размери гайки. Тези стави са взаимозаменяеми и има още по-голям избор в комплекта на часовника.

Tread Tempo може да издържа на налягане равностойно на 200 метра под океанското равнище. Той ще се предлага съвсем скоро от сива и черна стомана на разумната цена от 575 долара. Изпълнителният директор на компанията - Бен Ривера, споделя за него, че е носил първите прототипи на своята ръка, за да провери техния комфорт и да получи обратна връзка, като хората, които го виждат с него веднага почват да го разпитват дали вече е на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cat in boots

    2 8 Отговор
    Часовникът се казва TISSOT.

    Коментиран от #5

  • 2 Шпек Салам Народен

    5 2 Отговор
    ..."може да издържа на налягане равностойно на 200 метра под океанското равнище"...
    Надали ще издържи такова налягане. Даже е невъзможно.По -вероятно е за издържа 20 бара/BAR/ налягане,което е съвсем друго.

    Коментиран от #6

  • 3 незнайко

    2 1 Отговор
    Много е хубав, но едва ли ще е полезен с тези инструменти и е кварцов. Колко пъти някой е ползвал, швеицарско ножче освем като нож, вилица и тербушон? С тези елементи има много артикули.
  • 4 swiss made

    3 0 Отговор
    На картинката е посочена цифрата 200 м, което означава, че наистина може да издържи такова налягане. Друг е въпроса какво ще правиш на такава дълбочина :)
  • 5 Пазарен Либерализатор

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Cat in boots":

    Hublot се казва часовника, Tissot са ширпотреба.
  • 6 swiss made

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек Салам Народен":

    И пич, 20 БАР-а са 200 м воден стълб :)

    Коментиран от #7

  • 7 Пазарен Либерализатор

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "swiss made":

    199м, за да бъдем точни +1бар от атмосферното налягане.

    Коментиран от #9

  • 8 Оптимист

    2 0 Отговор
    До: Шпек Салам
    20 bar е точно налягането на 200 метра воден стълб, така че статията си е коректно написана. А ти прочети една атмосфера (приблизително равна на един бар) на налягането на колко метра воден стълб отговаря :)
  • 9 ЕБС

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    А за да бъдем наистина точни , плещиш глупости ! Първо 1 бар е 10 м воден стълб и второ напомпи една гума с 1 бар и виж дали е равно на "атмосферното налягане"

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЕБС":

    1 013 хектопаскала = 0.999 753 170 52 атмосфери = 1.013 бар.
    И ся кво?

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 ЕБС

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор":

    "Ся" сметни "199 м воден стълб +1бар от атмосферното налягане" и ако пак кажеш , че е 20 бара всички тука ще те признаят за "разбирач"
  • 12 ЕБС

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор":

    И "умнико" за друг път да знаеш , че "атмосферното налягане" не се добавя към водния стълб
  • 13 ЕБС

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор":

    И ако не се любуваше само на собствените си глупости , щеше да видиш , че дори на циферблата пише 200 м , както на всички свестни часовници

    Коментиран от #14

  • 14 Vulpes

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЕБС":

    За първи път съм съгласен с Пазарния....защото аз съм изкарал водолазен курс и наистина така ни учеха. Един бар налягане от атмосферата и 1 при потопяваня.

    Коментиран от #15

  • 15 ЕБС

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Vulpes":

    Да , защото това дето трябва да го вдишаш и издишаш , трябва да е 2 бара , за да не си остане в теб , ако си на 10м под водата , но на часовника му действат 20 бара на 200м под водата
  • 16 Пазарен Либерализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЕБС":

    1 бар е 10 метра воден стълб АМА под водата, за това спор няма.
    Натиснал съм два пъти 9 вместо 0, важното, че схвана ;)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.