Last news in Fakti

11 Август, 2017 14:10 3 794 6

Vertu разпродава колекцията си

  • vertu-
  • търг-
  • аукцион
Vertu разпродава колекцията си - 1

Фалиралата британска компания за свръхлуксозни мобилни телефони Vertu обяви, че разпродава цялата си колекция от апарати, произвеждани в периода 2002-2015 г. На търг ще бъдат предложени общо 105 модела.

Някои от телефоните са нефункционални макети, а други са декорирани със злато, титан и скъпоценни камъни. На аукциона ще бъде изложена и серия от 37 апарата Vertu Constellation Ayxta с начална цена £2 150 (4 636 лв.).

Vertu продава цялата колекция, а не отделни телефони. Наддаването започва от £20 000 (43 129 лв.), което се смята за малко предвид факта, че някои от апаратите са стрували по £20 000 парчето.

Vertu обяви фалит в средата на юли, след като не успя да покрие дълговете си от £165 млн. (356 млн. лв.). Актуалният собственик на компанията - турският бизнесмен Мурат Хакан Узан, който живее в Париж, опита неуспешно да я откупи от кредиторите, като им предложи £1.9 млн. (4.1 млн. лв.) пред Върховния британски съд. Узан купи компанията през март за £50 млн. (108 млн. лв.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    21 4 Отговор
    Трябва да си баят прост, за да да си купиш такъв тел. за толкова пари!

    Коментиран от #2

  • 2 aazzssee

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    NOKIA баце, какво друго да очакваш ;)
  • 3 хигхъл

    10 4 Отговор
    ЧАК СЕ РАДВАМ ЧЕ ТИЯ ФАЛИРАХА
  • 4 тъпанар

    6 2 Отговор
    Снобарски играчки за комплексирани хора = кич... и естествено = фалит.Хората стават все по-умни, и спират да се занимават с подобни "измислени" луксозни стоки.
  • 5 Vertu Fan

    7 2 Отговор
    Ей, от безпаричие ще се пукнете от злоба. Жалко за вас. :(
    Пешо, не е нужно да си прост - просто да искаш нещо различно и уникално и качествено, което не е достъпно за всеки, както айфон и самсунг.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Благодарение на подобен вид стоки се случва така, че забогателите лесно мога и лесно да си похарчат парите. Вместо да купят 100 iPhone-а, които да сменят през 2-3 дена, то по-добре да купят един такъв (защото ще създадат много по-малко боклук за Земята).