14 Август, 2017 09:43 9 665 4

Пътна камера разпознава коли без номера

  • камера
Пътна камера разпознава коли без номера - 1

Учени от Пекинския университет разработват камера за измерване на скоростта, която идентифицира автомобили без регистрационни табели. Технологията може да се използва и за проследяване на хора, съобщава Daily Mail.

Разпознаването на автомобила става по конкретните визуални особености като комбинация от цвета на каросерията и тапицерията, дефекти на лаковото покритие, различни украшения или допълнително оборудване, което променя външния вид.

Пътна камера разпознава коли без номера

Новата камера работи под управлението на изкуствен интелект, който умее да анализира характерните черти на всяка кола и да ги разделя на категории. Заснетото може да се съпоставя със записи от други камери, а автомобилът да бъде идентифициран независимо от регистрационния номер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатор

    22 6 Отговор
    Пълна тъпотия,като гледам ще снима винетки плюшени играчки и емблеми.Вярно ли камерите снимат и цветове.После ще издирват нарушителите по отличителни белези.Цъкел на стъклото,ароматизатор борче-червен,кожени седалки леко скъсани и износен лост за скорости.По-добре да правят рентген снимка на зъбите и после при зъболекаря.Така ще ги хващат най-бързо.

    Коментиран от #2

  • 2 Доволен

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Терминатор":

    Най -после да се появи разумен(умен)човек,придраскачите и троловете!!
  • 3 Glavata

    6 1 Отговор
    И предния ми джам е на 100% Снимайте ме хаха
  • 4 естествен интелект

    5 1 Отговор
    Новата камера работи под управлението на изкуствен интелект....

    Е, ние пък в БГ-то си имаме няколко милиона "естествени интелекти", така че, новата им камера не ни трябва ! :-)