Last news in Fakti

26 Септември, 2017 14:47 5 299 14

Камион помля автоматичната врата на Tesla

  • tesla-
  • model x-
  • автоматични врати

В Сидни Австралия, камион отнесе автоматично отварящата се врата на една Tesla. Става дума за Tesla Model X, който е бил паркиран от страни на пътя. Тежкотоварното превозно средство преминава близо до колата и в същия момент предните врати се отварят сами. Резултатът се вижда на видеото по-долу.

Автомобилът е собственост на ветеринаря Сам Ковач, който твърди, че е бил далеч от колата. Той подава жалба в компанията производител, но от там му отговарят, че вината е негова и той е натиснал бутон на дистанционното, с който вратите са се отворили автоматично или е бил в непосредствена близост до колата. Ковач продължава да твърди, че не е натискал никакъв бутон и вратите са се отворили сами. Той заявява, че след инцидента не се чувства в безопасност в автомобила си. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот

    20 2 Отговор
    Теслата е искала да използва въздушната струя на камиона за да полети.
  • 2 лафса

    15 2 Отговор
    това е най най най простото нещо което може някой да създаде или някой да си го поръча като функция ти смятай какъв убитак трябва да си да ти отваря вратите автоматично че и двете пази боже това е само една дребна частичка незабележима от това на къде отива света
  • 3 Мързел

    10 1 Отговор
    Е добре тези хора нямат ли инженери и мислещи хора да разберат че това е опасно и трябва да бъде забранено. Вече гъзарията взема превес над мисленето, човек го направиха супер мързелив и глупав индивид.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Мързел":

    През това време колко ли ръчно отварящи се врати са отнесени по същата причина. Ама нали е нещо нормално, никой не го отразява като новина. Това е като пожарът, колко коли се палят всеки ден, ама като се запали някоя Тесла - световна новина!
    Не виждам разлика дали ще натснеш копче или ще бутнеш вратата със сила. Като не внимаваш - ефекта е същия!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Мързел

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не е същият, първо можеш да отвориш наполовина вратата, второ няма как без да искаш да я отвориш докато ако е с бутон се случва. И трето ето сега се опитва да разтяга лукуми ама не съм аз, някакви извънземни са.
    Винаги си ме учудвал как на черното казваш бяло. Безопасноста е над всичко, а това не е безопасно.
  • 6 123

    9 3 Отговор
    Ако това е истина, нямам думи. Да отваряш врата дистанционно, при това две? Тези инженери са глупави, ама много. Без причина да се отваря пасажерската врата, без датчици за движение в зоната. Мале, мале. Страшни технологий. Ями ако по тротоара минава дете и вратата го тресне, какво става? Тесла отива на кино. Ама верно са много прости!
  • 7 Олеле

    7 0 Отговор
    Ами то само пластмаса се разхвърча... въобще има ли някъде метал в тоя т...к за 65 хиляди долара...

    Коментиран от #9

  • 8 Пунта Кана

    0 4 Отговор
    А,бе защо,все някви дюунерджий,плочкаджий,кавали и такива дето един бойлер не могат да свържат,най-много акъл ръздават.Вратите на Тесла спират или не се отварят,ако им пречи някоя тъпа българска глава.Това се случва и при ел.стъклата ви и ел.огледалата ви.Но при вратите на тесла е доста прецизно.Научете къде ви е + и - на акумулатора.Видеото,много добре се вижда,че се отварят вратите първо пасажерската точно когато другото МПС е на равно с теслата.Тъпанара на видеото е искал да отвори или двете врати едновременно,има я таз опция или е отворил първо едната и веднага след това другата врата но въз.струя си свършва работата

    Коментиран от #10

  • 9 Пунта Кана

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Олеле":

    Ееееее,ми другите не могат да правят коли като Шфабите,табло от метал,стъкла от метал,гуми от метал,кожен салон от метал кори на врати от метал,мокет от метал.Колко си........!
  • 10 КуКу

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пунта Кана":

    ХаХа господин гений, който видиш ли можел да оправя бойлери, ти сляп ли си?

    Вратите се отварят и веднага минава камиона и отнася едната. Няма значение какво е направил шофьорът, важното е че вратата се отваря без да идентифицира камиона. А още по важното е че какъвто и сензор да сложеш няма как да хванеш нещо което за 5 секунди ще профучи около теб.
    И последно тези врати както така се отварят могат ли по същият начин да се затворят при опасност, ето това би било нововъведение, невъзможност за отваряне или автоматично затваряне при опасност, другото е гъзария. Явно все още инженерите на Тесла не са готови да поправят бойлери като тебе.
  • 11 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Който чете английски може да разбере кога и как се отварят вратите. Само шофьорската врата се отключва при засичане на ключа. Така както се отварят двете врати значи, че ключа е натиснат два пъти от двете страни, което се извършва от човек, а не от компютър. Та автомоатиката на колата няма нищо общо с глупостта на човека, който е решил да си отвори вратите. Все тая дали е стоял до колата и е отворил вратите или е натиснал копчето, за да ги отвори, той си е отговорен.
  • 12 КуКу

    2 1 Отговор
    Еми нали тези тесли биле много умни, движеха се сами толкова ли не можаха да засекът камиона и да не се отворят???
    Ами ако беше моторист какво правим плащаме застраховката живот и пито платено ???
    Затова в големите компании имат HSC където мислят за тези неща. Може 1 път на 10000 случая да се случи но дори и един инцидент ако може да се предотврати то трябва да се направи.
    Когато дистанционното е в джоба всичко може да се случи, понякога може да попадне в детето ти това нещо е недопустимо, и съм убеден че ще се сезират организациите за защита на потребителите за да се премахне това недоразумение.

    А на тебе не ти прави чест когато живот на потребител е застрашен да си затваряш очите. Уж мислят за човека обаче май е само на думи ?
  • 13 Бон

    0 0 Отговор
    На видеото се вижда как първо се отваря дясната втата...
  • 14 Роман дизел

    3 0 Отговор
    Като гледам шофера на камиона нема никакви претенции.