Last news in Fakti

28 Септември, 2017 12:16 1 784 1

Mazda и Toyota в общ електромобилен фронт

  • toyota-
  • mazda-
  • denso
Mazda и Toyota в общ електромобилен фронт - 1

Mazda, Denso и Toyota подписаха тристранен договор за съвместна разработка на електромобили. Трите японски компании ще създадат нова обща структура, в чийто състав ще бъдат включени избрани инженери.

Тяхната цел ще бъде създаването на широка гама коли на ток от компактни градски модели до бусчета за доставки. Mazda, Denso и Toyota смятат, че обединението ще позволи да бъдат спестени средства и да се ускори чувствително развитието на технологиите.

Mazda и Toyota в общ електромобилен фронт

Представената структура на обединението предвижда Mazda да се заеме с продуктовото планиране, Denso да отговаря за компютърното моделиране, а Toyota да предостави своята платформа New Global Architecture (TNGA). Инвестициите в проекта ще бъдат поделени поравно между партньорите.

Нетодавна вицепрезидентът на Европейската комисия по енергетика Марос Сефкович призова европейските производители да обединят усилията си в разработката на електромобили, за да имат шанс да догонят китайците и американците. Японците обаче явно ще осъществят идеята по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    6 6 Отговор
    А от къде електроенергия за всички тези електромобили ?
    Спешно да завършим Белене и да сме готови за смяната на автопарка, че тя може да стане лавинообразно както смяната на Кинескопите с ЛЕД телевизори или появата на СМАРТ телефоните.