Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 14:34 2 817 7

Tesla праща стотици батерии в Пуерто Рико

  • tesla-
  • powerwall-
  • пуерто рико

Tesla Inc. ще достави стотици енергийни системи Powerwall в опустошеното Пуерто Рико. Някои от домашните батерии, които се захранват от слънчеви панели, вече са доставени на острова, съобщава Bloomberg.

Ураганът Мария връхлетя Пеурто Рико на 20 септември и остави хиляди без дом. Електрозахранването на острова не е възстановено и домашните батерии Tesla Powerwall засега остават единственият източник на ток.

Самият Илон Мъск е дарил $250 000 за храна и медикаменти в засегнатите райони. Миналия месец Tesla удължи пробега на електромобилите си във Флорида, след като щатът бе ударен от урагана Ирма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 2 Отговор
    Не им е нужна реклама по панаири и билбордове. Ето я.
  • 2 гост

    10 3 Отговор
    Веднага всички "немци" да изпратят мобилни генератори с ДВГ плюс необходимото гориво и други "консумативи" и то безплатно !!! Офф , то пък те не произвеждат такива работи , пък и парите си ги дават за по-полезни неща , примерно статийки как след 10 години щели да ни залеят с електрички !

    Коментиран от #3

  • 3 ГОСТГЛУПАК

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    ????? Това е батерия за къща, няма нищо общо с колите. Все едно да кажеш защо банката не продава картофи.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    6 2 Отговор
    Правилно са те кръстили вашите, Като ти гледам името.
    Глупавото си е глупава не се сеща, че Хонда произвеждат едни от най-добрите генератори за ток.
  • 5 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТГЛУПАК":

    Ама верно си глупак, както си написал. Daimler също произвежда батерии за дома :
    https://fakti.bg/technozone/238892-daimler-se-gotvi-za-voina-s-tesla?mobile_full_version=1


    Nissan също:

    http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/1426-nissan-xstorage-stacionarna-domashna-ofis-bateria


    Това по мои спомени. Вероятно и други автопроизводители правят такива батерии...

    Интересно защо обаче, само Тесла ги продава масово и Тесла powerwall е станало нарицателно за домашна батерия.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Защото тези на Тесла имат действително полезно приложение и капацитет на сносна цена. Тези на Даймлер са твърде малки и скъпи, не си струва да се купува. Пауруол 2 е с 12кв, течно охлаждане и вграден инвертор+красив дизайн. Ако се предлага тук и има същата гаранция както в САЩ чрез посредник, бих си я купил и така да намаля до минимум зависимостта си от ЕРП, защото с такава батерия не ви трябват присъединителни договори с ЕРП за фотоволтаик, може да си я настройвате да се зарежда през нощта и да имате ток сутрин преди слънцето да започне да ви дарява със енергия.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Те и ФВ имат горивни клетки за домове на метан, произвеждащи ток и топла вода, в Германия се използват в махали и комуни, като споделено производство на енергия. Та има много начини за помощ, който иска го прави, вижда се. Имайте предвид, че в момента Тесла има нужда от всяка една батерия, за да спази сроковете поети към Австралия - в рамките на 100дни да монтира и пусне в експлоатация мултимегаватова батерия за баланс от вятърна енергия.
    Та когато ти трябват пари, но даваш на заем на друг нуждаещ се, то няма нужда да ви хвалят колко сте сърдечни и добри, и че парите не са всичко за вас.