10 Октомври, 2017 14:23 3 292 9

Microsoft погреба Windows 10 Mobile

  • microsoft-
  • windows 10 mobile-
  • android

Microsoft обяви, че замразява развитието на Windows 10 Mobile и повече няма да пуска мащабни обновления за операционната си система. Така на практика корпорацията признава окончателната смърт на мобилната си платформа.

На първо време Microsoft ще продължи да поддържа съществуващите версии на Windows 10 Mobile, ще пуска пачове за безопасност и ще поправя грешки, но няма смисъл да бъдат чакани нови функции, заявява изпълнителният директор Джо Белфиор.

От Microsoft признават, че не са успели да мотивират разработчиците да пишат приложения за Windows 10 Mobile, а аудиторията на платформата е толкова малка, че капиталовложения в развитието ѝ са нерентабилни.

В бъдеще приложенията на Microsoft ще бъдат поддържани от Android и iOS. Наскоро на смартфон с операционна система на Google премина дори самият Бил Гейтс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    9 3 Отговор
    А беше толкова стабилна ос, че можеше спокойно да съперничи на иос. Само едни читави приложения им трябваха...

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Читател

    8 1 Отговор
    Започнах с Лумиа 800, след това - 620, 630, 535(супер скапан беше, ползвах го 2 месеца и се отказах!), 730. А сега съм с 930.
    И съм много доволен.
    Като втори телефон съм ползвал Nexus, с Андроид 4.4; iPhone 5; И те ми харесваха, но не достатъчно, за да остана с някой от тях. И ше ползвам 930-ката докато не го счупя от изпускане.
  • 4 RIP

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Христо":

    Те хората са го написали, направихме супер ОС предложихме я на програмистите обаче те не искат да пишат за нея и това е.

    Сега тука се получава въпросът като яицето и кокошката.
    Дали потребителите нямаха интерес защото няма приложения или обратното, нямаше приложения защото няма потребители.
    Така или иначе колелото не можа да се завърти и спря.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    12 0 Отговор
    Който не е имал 950, не може да знае какви са пълните възможности на Windows 10 Mobile.
    Лошото е, че след като Microsoft купи Nokia, не направиха нито един нов флагман - 950-ката си е разработка на Nokia!
    Явно и милиардерите правят идиотщини!
  • 6 Христо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "RIP":

    Потребители си има, приложения които работят читаво няма (спрямо андроидските)...
  • 7 Виж това

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: а аудиторията на платформата е толкова малка ...
  • 8 Иван Господинов

    3 1 Отговор
    Ама той умрял ма. Майкрософт имат уникалната способност да съсипват перфектно работещи неща. По времето когато излезе първият Айфон имах HTC TyTN 2 с уиндоус мобайл 6.5. Тогава бях много запален по хай-тек джаджите и за период от няколко месеца използвах паралелно покет компютъра и епълското тамагочи. Просто сравнението беше между Титан и шарено джудже. Пълноценна операционна система и едно шарено нищо което даже нямаше клипборд дори копи/пейст функция нямаше по това време. Тогава от Майкрософт решиха да следват тренда който Епъл задоха и убиха мобилната си операционна система за да направят нещо приличащо на айос. Пълен смях да убиеш нещо толкова развито и съвършено само за да направиш интерфейс за полуидиоти с големи шарени бутони. От тогава агонията с Уиндоус за мобилни устройства започна и продължи до ден днешен. Защо купиха Нокия си остава тайна. Защо имаха преди две години телефон с безрамков диспей а не го пуснаха и това остава тайна. Просто маркетинга им ги погребва мъчително.

    Коментиран от #9

  • 9 Христо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Господинов":

    Купуването на Нокия беше голяма афера. До колкото знам от майкрусофт внедриха хора на високи постове в Нокия и от тогава компанията тръгна драстично надолу. След като я изправиха пред фалит чичо Били искочи с пачките и се намести на стола. Та общо взето гейтака е свикнал да краде и да маже. Има ли нещо до което да са се докопали и да не са му разказали играта? Така стана и със скайпЪ... и с много други фирми и фирмички.