12 Октомври, 2017 17:29 2 274 0

Профилните снимки във Facebook оживяват

  • facebook-
  • профилна снимка

Разработчици от университета в Тел Авив и Facebook представиха програма, която променя изражението на статични изображения на лица. "Оживяването" може да се прилага както върху фотографии, така и върху рисувани картини.

Програмата заимства мимики от видеа на други хора. Специален алгоритъм създава виртуална маска на лицето и я нанася върху статичното изображение, за да се постигне илюзия за емоции.

Авторите на проекта са изпробвали софтуера върху "Джокондата" на Леонардо да Винчи, "заставяйки" Мона Лиза да се усмихва, и върху художничката Фрида Кало, чиято единствена вежда вече се движи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА