24 Октомври, 2017 19:17 4 062 13

Новата iOS отхвърля екрани ментета

  • ios-
  • iphone-
  • apple

Последната версия на операционната система на Apple разпознава неоригинални дисплеи, които често се монтират в несертифицирани сервизи. Собственици на iPhone 6S се оплакват, че след ремонт новите екрани на телефоните им не реагират на допир.

След смяна с дисплей менте iOS 11.0.3 показва "грешка 53". Тя възниква само в устройства, чиито екрани са подменяни извън сервизи на Apple. От компанията обясняват, че новата функция има за цел да предупреди потребителя за некачествен ремонт и корекция на неправилната работа на неоригиналните компоненти.

Много експерти обаче са на мнение, че обновлението е поредният етап от студената война срещу независимите ремонтни работилници, която води Apple. Компанията снабдява с оригинални части само упълномощени сервизи, които ѝ плащат за лиценз и предлагат строго определен набор от услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си там

    43 4 Отговор
    Много умно ябълката ще почне да губи клиенти много бързо .
    Вместо да мислят как да не се чупят дисплеите им те мислят как да оскъпят ремонта им .
  • 2 hmhmhm

    27 6 Отговор
    Щом искат да нямат клиенти няма проблем. Аз никога не съм позвал продукт на Apple най-вероятно няма и да ползвам. Първо цената после качеството е под въпрос. Като хардуер не ме грабват с нищо имат някакъв ретина дисплей който ми е съмнителен и процесор 64битов който още повече. Но всеки си преценява аз не съм роб на вещи пада чупи се изхвърлям. Ремонт използвам само когато е в гаранция а ако я откажат по някаква причина повече трудно могат да ме пречупят да купя от тях

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    9 41 Отговор

    До коментар #2 от "hmhmhm":

    Да прав си - гроздето е кисело ! Кажи си го направо ,че нямаш пари за айфон вместо да дрънкаш глупости по форумите .

    Коментиран от #8

  • 4 AiShoot

    7 9 Отговор
    Айфона е страхотен продукт, стига да не го мяташ наляво надясно.
    А пък хардуера е най малкият проблем какъв е, понеже устройството работи бързо и безпроблемно. И да няма да дам 1500 за нов, но това не пречи да използвам пак айфон.
  • 5 Mi2

    24 2 Отговор
    Китайците ще измислят екрани, които да стават за новата иос, няма страшно.
  • 6 Random

    7 8 Отговор
    Никога самсунг и ябълка.
    SONY Forever !
    И Nokia може.
  • 7 сссссръчкан

    15 2 Отговор
    Пълен бойкот на ябълката.
    Купувайки я ставате роби.
  • 8 да ти го у госта

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    “гроздето е кисело" любимият лаф на всички цървули с претенции !!!
    Ти от къде знаеш, колко пари има ??? Може освен пари да има и акъл и да не се връзва на маркетингови трикове и да се набутва за глупости, купувайки си айфончета, тесли и тесни дънчици !!!
    Да ти кажа по света има и хора на които не им пука дали селска пръчка, като теб, ще ги оценява по айфона хаха !!!
  • 9 Христо

    13 1 Отговор
    Вече почти година ползвам iphone 7 plus 128gb. Преди това ползвах 5s. С нетърпение чаках ios 10, после чаках ios11. Вече съм ъпдейтнал до ios 11.0.3. Честно казано до сега не бяха пущаши такава простотия. Имаш “трей” бар в който има бързи бутони за до но дистурб, блутууд, уайфай, самолетен режим. Като спреш блутууда от въпросния бърз бутон, той след известно време се включва сам. За да изключиш окончателно блутууд-а трябва да влезеш в настройки и да го спреш от там... и това не в бъг, а нововъведение. Отделно има сума бъгове със бавно зареждане на батерията, при завъртане на екрана, крашват приложения, които получиха вече фиксове за иос11 но пак си крашват... във вайбър цъкаш на някой стикер и за секунда-две се получава зависване и чак тогава изпраща стикера. Та все по-често ми минава мисълта да се възползвам от услугите на олх за да разкарам седмака и да си взема нещо с андроид. Там поне кеф ти ромове, кеф ти персонализация...
  • 10 аха

    4 3 Отговор
    Няма лошо . Даже по добре . Слагат китайски ментета ,после след 1-3 месеца от айфона нищо не става . Съгласен съм да платя примерно малко повече и да имам един сериозен ремонт. Някой ще ми каже ли какво не се чупи !
  • 11 DGI

    3 3 Отговор
    Като качество аЕфона превъзхожда своите конкуренти, да не мислите, че само за името плащате?
    А колкото до iOS или Андроид - година и половина си чуках главата със зеления кош и после на иос - разлика от земята до небето!
  • 12 SancolnExigh

    0 0 Отговор
    http://yuristylife.site - ст 91 жк
    http://yuristyservice.site - признание договора дарения недействительной
    http://yuristyweb.site - статья 497 гк рф


    может ли ооо подать в суд на ооо вывоз ребенка за границу на пмж 5f1b52b
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.