25 Октомври, 2017 15:12 1 003 0

Нов вирус атакува руски медии

  • вирус-
  • компютри-
  • хакери-
  • bad rabbit

Вчера (24.10.2017) руснаците съобщиха за масирана хакерска атака, която атакува административните учреждения в страната и най-вече - руски средства за масова информация. Първоначално подозренията паднаха върху вирусите Petya.A и WannaCry, които атакуваха учрежденията преди половин година.

Оказа се обаче, че става дума за нов вирус, някои от елементите на който са сходни с тези на Petya.A и WannaCry. Новият вирус обаче прескача защитите. Наречен е Bad Rabbit и е атакувал и руски банки, но там защитите са успели да се справят. Последвалата нова атака с Bad Rabbit засяга Министерството на инфраструктурата на Украйна, Одеското летище и Киевският метрополитен. От "Касперски" са засекли Bad Rabbit и в Германия, и в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА