Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 16:54 2 887 7

Пхенян от птичи поглед (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • пхенян-
  • видео

Сингапурският фотограф Арам Пен стана първият чужденец, получил разрешение да заснеме 360-градусово видео на столицата на Северна Корея от въздуха, съобщава ТАСС. Пен е прелетял над града със свръхлек самолет и носил със себе си 4 видеокамери и фотоапарат.

12-минутното видео показва значителна част от Пхенян, включително най-големите му забележителности, включително пирамидалния хотел "Рюген", хълма Мансуде със стърчащите на върха му 20-метрови статуи на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир и др.

В интервю за NK News фотографът, който посетил Северна Корея за пръв път през 2013 г., обяснява безпрецедентното разрешение с положителните си възгледи за комунистическата монархия. "Гледам на севернокорейците без предубеждения. Колкото по-дружелюбно се държа, толкова повече се откриват пред мен", разказва Арам Пен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    16 3 Отговор
    Доста добре изглежда.
  • 2 коки

    22 5 Отговор
    СК била западнала пък има по-яки сгради от Софето що така,пък и улиците изглеждат доста прилично

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    8 3 Отговор
    Покажете столицата на Южна Корея да направим сравнение на дългосточния ефект на двата модела.
  • 4 жмуц

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "коки":

    Е как да не изглеждат прилично - на 10 киломерта по 1 кола има. Ким и съпартииците могат и Белаз да си карат по празните булеварди.
  • 5 фАндъчето

    12 4 Отговор
    Какви модели бе,какви коли тия 40 години ги е.@ват със САНКЦИИ и пак са пред нас.
  • 6 Pepe

    2 3 Отговор
    Луд на шарено се радва. И от самолет се вижда, че градът е "мъртъв". Сигурно още оплакват вожда под строй.
  • 7 гост

    3 1 Отговор
    Защото в провинцията умират от глад и имат право да карат само колело. На теб сега в "Софето" като ти спрат бензина, за да има за хеликоптера на Бойко весело ли ще ти е и ще се радваш ли ако работиш без пари, за да може с твоят труд да се закупи служебен конвой на някой министър? Това, че има сгради не значи, че е добре. Дубай е построен от емигранти работещи за храна, да не би да е хубаво това, макар и великите инженерни постижения там?