26 Октомври, 2017 04:00 13 487 21

Защо двигателите загубват мощност

Не е тайна, че годините, които трупат двигателите се отразяват на мощността им. За това има много фактори, но най-основният е добрата им поддръжка. Това означава периодична смяна на филтрите - въздушен, горивен и маслен, защото те предпазват агрегата от прах, която съдържа абразиви, отлаганията в горивото, които могат да намалят капацитета на впръскващите дюзи и отлаганията в маслото, които могат да съдържат сажди и фини метални частици. Естествено, има и други важни компоненти, които изобщо не трябва да се пропускат като запалителните свещи, горивната помпа, системата за картерни пари и изпускателната система. С времето, много от съставните части, формиращи процеса на изгаряне се износват и намаляват своя капацитет и това пряко влияе върху работата на агрегатите, като и в самата им горивна камера се натрупва нагар. Намаляването на мощността е строго индивидуално, като при някои може да е минимално след много години, а при други да става много по-бързо и наистина да се усеща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    46 22 Отговор
    Затова карайте на газ, нагар и мръсотия в мотора ги забравяте, казвам го от 20 годишен опит с това гориво. Жалко че новите мотори с директно впръскване нямат шанс за газифициране

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 гощо

    30 30 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Ква газ бе? Ще готвиме ли нещо?!?!

    Коментиран от #16

  • 3 Мамо аз съм пилот

    20 6 Отговор
    при мен е точно обратното- с годините започна да качва мощност напук на експертите.
  • 4 Готвач на газ

    27 5 Отговор
    Притежавам Опел Зафира 1.4 Т (140 к.с.) 2017г на газ, мотора е с директно впръскване. Значи става.
  • 5 Гост

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Този с 20 годишния опит да вземе да се застреля с този опит.Как да не може да се сложи газ на директно впрескване бе човече,ти в кой век живееш

    Коментиран от #15

  • 6 иван

    28 6 Отговор
    Това е пълна глупост. Въобще не губи мощност, затова почнаха да произвеждат боклуци, защото истинските автомобили от 90-те издържат милиони километри. Мантрата им за икономически растеж и работни места щеше да се срине с гръм и трясък. Затова и съвременните автомобили са пълен леш. И за да не звуча голословен - частите на Мерцедес и БМВ за първоначално вграждане се произвеждат в Кърджали!!! Правете си сметка колко струват и от какви материали се правят!!!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 JEEP

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "иван":

    Правят се от такива, каквито трябва, за да изкара гаранцията или заветните 100к км. Да не мислиш, че взимат материал от КЦМто или от оловно цинковия? Тук се ползва само евтината работна ръка, за другото има кой да мисли.
  • 8 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Просто е по-скъпа и струва към 1300-1500лв, а не е за 6-700лв както е при моноинжекцията например. Ти може и да ползваш кола на газ, но явно нямаш понятие от газовите уредби. Всичко може да се газифицира, дори и дизеловите автобуси ги конвертират на метан.

    Коментиран от #17

  • 9 681

    8 2 Отговор
    Някой да е виждал поставана газ например на Митсубиши 1.8 ГДИ
  • 10 abv

    12 0 Отговор
    В момента в Mobile се продават автомобили по за 10- 15 хиляди след 2007 г. производство, които са пълни гробници .

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "abv":

    Ми погледни колите - нисък клас. Не да гледаш е-класа и да разправяш, че за 15 бона, което е 1/10 от цената нова ти е гробница. Купи си за 10 - 15 бона една фиеста или клио на 5-6 години и си готов, няма да ти е гробница. Свършиха ония коли които на 10 години изглеждаха все едно след война. Сега всички изглеждат добре след толкова време и никой не иска да ги подарява, освен ако няма сериозен проблем.
  • 12 Галош без БМВ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "иван":

    Иване, какво значи " първоначално вграждане"? Всичко по новия автомобил е първоначално вградено/ гуми, купе, фарове, климатроник, т.н./, а връзка между седалките със съответния вид тапицерия и ЛПГ за захранване на двигателя не виждам!
  • 13 kermen

    6 7 Отговор
    До коментар#1 А бе бай Тошо ли си но май си ахмак,аз преди 7 години си купих от един колега Ланчия Капа 155 к.с. на газ докарана от Италия с издухан двигател!Намерих от една ударена но 2.4 175кс.и казах само на бензин! С този двигател е бегачка,БМВ и Мерцедес от същия клас нямат никакъв шанс!! Какви икономии какви пет лева! Казано е като имаш брада ще си имаш и гребенче за нея!
  • 14 onq s konq

    24 6 Отговор
    Моито беенве напоследак изгуби мошнос и зе да пуши едно такова сиво на цвет изотзаде!Оделно сутрин го пала по 10-15 минути!Комшията вика че това било от нафтата щото била лоша ама и ас не знам тека ли е!Днеска от железарията купих едно шише гас та да го омешам с нафтата па утре заран ше видиме как ше запали и дали като го запала кокошките пак ше се крият пот саивана!Мани другото еми от стрес зеха и да не носат яица кокошките а па ас ги продавам и ми носат пари !!!
  • 15 Бай Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти ЗАСРЕЛЯНИЯ сигурно караш такава с директно впръскване на газ, и е евтинка уредба така да се каже народни ценички, рентабилно е инвистирането в такава уредбичка нали ?
  • 16 Бай Тошо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Не бе , ще дишаме бензинови и дизелови газове, по гот е
  • 17 Бай Тошо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Колко от вас биха дали 2 бона за уредбата, щото една такава е някъде там като ценичка, и тогава ще говориме може или не може при тия цифри а и бачка едновременно на бензин и газ което пак си е набутвация ,няма избиване уредбата. Намират и такива дето имат кинта за харчене залово де
  • 18 голфаДЖИЯ

    3 6 Отговор
    Имам модифицирана голф 2-ка 430кс на колела и не моа са оплача
  • 19 Max

    6 1 Отговор
    Да беше си модифицирал и мозъка

    Коментиран от #20

  • 20 бай той

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Max":

    Като няма как да го модифицира?
  • 21 РАДЕВ

    6 0 Отговор
    ПРЕЗ АВГУСТ СИ БРАКУВАХ АЛЕКОТО НА 28 ГОДИНИ С МОСКВИЧ ДВИГАТЕЛ, НЕ МУ ИЗДЪРЖАХА ТЕНЕКИЙТЕ ИНАЧЕ САМ ГО КАЧИХ НА РЕПАТРАКА С МРЪСНА ГАЗ