26 Октомври, 2017 10:00 2 036 3

Еърбег за панорамни покриви (ВИДЕО)

  • hyundai mobis-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница-
  • панорамен покрив-
  • шибедах

Корейският доставчик на части на автомобилната промишленост Hyundai Mobis представи първата в света въздушна възглавница за панорамни покриви. Новият еърбег предпазва пътниците от изпадане от купето при преобръщане.

Корейската разработка не се различава съществено от надуваемите завеси за вратите. Монтира се в задната част на тавана и се разгъва напред само за 0.08 секунди, покривайки остъклената площ от покрива.

От Hyundai Mobis са защитили новата технология с 11 патента. Инженерите е трябвало да се справят с много предизвикателства, за да може еърбегът да функционира правилно както при затворен, така и при отворен шибедах, да не налага кардинални изменения в конструкцията на автомобила, да уплътнява ефективно отвора на тавана и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брим

    3 1 Отговор
    Като цяло тия "стъклени" панорамни покриви са голяма простотия! Който иска да вижда небето и да усеща вятъра да си вземе кабриолет ;)
  • 2 Марио

    1 0 Отговор
    Добра техвология.Браво за Хюндай още едни път.Започнаха да правят много добри автомобили.И вървят много и са здрави.Продължавайте в същия дух.
  • 3 ЗАЩИТА ОТ ДЯСНО

    0 0 Отговор
    Само едно се чудя - защо за толкова години не измислиха страничен ДЕСЕН еърбег за шофьора ? При страничен удар от дясно той няма абсолютно никаква защита освен страничните опори на седалката и колана ! Ляв ясно че има почти всяка кола вграден в седалката ,както и евентуално странични завеси НО всичко това е от лявата страна а дясната остава незащитена ! ЧАКАМ ЛОГИЧЕН ОТГОВОР !