Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 14:22 8 031 2

Полуавтономен мотоциклет Yamaha

  • motoroid-
  • yamaha
Полуавтономен мотоциклет Yamaha - 1

Компанията Yamaha представи в Токио експериментален мотоциклет, името на който е MOTOROiD. Прототипът може да разпознава собственика си и разполага с т.нар. полуавтономен режим.

Полуавтономен мотоциклет Yamaha

Наличната система е подобна на изкуствения интелект и може да взаимодейства, както с други превозни средства, така и с живи хора. Дължината на MOTOROiD е 2 060 мм, широчината му е 600 мм, а височината - 1090 мм.

Полуавтономен мотоциклет Yamaha

Мотоциклетът се задвижва от електродвигател, захранващ се от комплект йон-литиеви батерии. Теглото му е 213 кг. Други подробности липсват, но е ясно, че за да ви предвижи от точка А до точка Б, е необходимо само да можете да пазите равновесие на него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕВ

    2 0 Отговор
    Уникален мотор!
    https://www.youtube.com/watch?v=hmqqSUAb2sI

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕВ":

    Презентиращия от клипа прилича на Джеки Чан. Мотора е добър, но няма нужда чак от такава техника, да пази равновесие ! Жироскопите тежат което не е добре.