30 Октомври, 2017 11:53 3 591 3

$18 млн. за часовника на Пол Нюман

  • rolex-
  • cosmograph daytona-
  • пол нюман-
  • джоан удуърд-
  • търг-
  • аукцион

Класически Rolex Cosmograph Daytona, принадлежал на холивудската легенда Пол Нюман, бе продаден за сумата от $17 752 500 на търг на аукционната къща Phillips. Часовникът бил подарен на актьора от съпругата му Джоан Удуърд през 1968 г.

По онова време Нюман снима филма Winning, в който играе автомобилен пилот с амбиции за победа в Indy 500. Страстта към състезанията се пренася от екрана в реалния живот на актьора, който участва в надпревари до 80-те години.


Удуърд не споделя възторга на съпруга си от моторните спортове, но го подкрепя. Ето защо на задната страна на "ролекса" има кратко, но изчерпателно посвещение - "Карай внимателно. Аз".

Нюман рядко може да бъде видян без часовника през следващите 15 години. Сваля го само когато ролята не позволява да го носи и го използва, за да засича времената си на пистата.

Когато Джоан му подарява нов часовник през 1984 г., актьорът го дава на Джеймс Кокс, тогавашен приятел на дъщеря му Нел. Решението да го продадат е на двамата, а част от спечелената сума ще бъде дарена за благотворителност.

Пол Нюман и Джоан Удуърд са женени в продължение на 50 години до смъртта на актьора през 2008-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тризъбеца

    3 0 Отговор
    Злобно, малко човече си ти!
  • 3 незнайко

    0 1 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: част от спечелената сума ще бъде дарена за благотворителност.) Това донякъде е начин да се направиш на добър. Ако от 18 милиона дадеш 9 е отлично, но ако дадеш 100 или 200 хиляди е подигравка. Затова не се казва каква част ще дарят !!! ТОВА ВСЕ ПАК Е АМЕРИКА. Бъгатство не се раздава лесно.