Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 12:39 1 720 1

Чаша превръща водата във вино

  • vocktail-
  • чаша

Учени от Националния университет на Сингапур са разработили чаша, която променя вкуса и аромата на налятата в нея напитка. Vocktail заблуждава рецепторите в човешката уста и може да симулира всякакви вкусове.

Във високотехнологичната чаша са вградени светодиоди, които променят и цвета на питието. Електроди, разположени по ръба, "лъжат" езика, че опитва сладка, солена или горчива напитка, а тръбичка изпуска различни миризми.

Сингапурските учени се шегуват, че са създали първата цифрова лимонада в света, и смятат изобретението си за пробив в борбата с калориите в безалкохолните напитки. Специално приложение ще позволява на собствениците на Vocktail да споделят любимите си виртуални коктейли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яоонеца

    1 0 Отговор
    Браво, сега и лай*а ще ядем!