Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 13:07 8 626 20

Масови оплаквания от екрана на iPhone X

  • apple-
  • iphone-
  • iphone x-
  • дефект-
  • дисплей

След около седмица използване на дисплея на новия iPhone X се появява зелена ивица, която не изчезва дори след рестартиране. Десетки оплаквания от дефект с такива симптоми валят от всички краища на света, съобщава сайтът MacRumors.

Според пострадали зелената ивица по цялата височина на екрана остава даже след опит за възстановяване на системата от резервно копие или просто се появява на друго място, така че очевидно не се касае за софтуерна грешка.

Засега не е открита географска или друга закономерност между установените случаи. Сигнали за проблема със зелената ивица идват от САЩ, Канада, Австралия и много други страни.


Някои клиенти вече са потърсили помощ от сервизните центрове на Apple, където дисплеите на телефоните им са подменени безплатно. От компанията все още не са коментирали дефекта и засега явно събират информация за него, тъй като не знаят на какво се дължи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трапер

    20 14 Отговор
    "Засега не е открита географска или друга закономерност..."
    Ма то се знае открай време - всички бъгове на софтуера и дефекти на хардуера водят към Южна Кореа и Китай !
  • 2 boklucikoreiski

    29 20 Отговор
    За новите модели дадоха на самсунг да им правят екраните и проблемите почнаха.
  • 3 Специалист

    19 32 Отговор
    Голяма грешка да ползват части на гигантския корейски боклук самсунг.
  • 4 Фен

    10 20 Отговор
    Взех си и аз Х и нямам никакви проблеми засега, прекрасен е, но досега не съм ползвал нито един продукт на Самсунг безпроблемно, така че няма да се изненадам да се появи нещо с екрана. Но нали има 2 години гаранция :)
  • 5 Фен

    15 16 Отговор
    И чак пък масови :) В цял свят ако 20 екрана направят някакъв проблем, си е едно пълно нищо. Амоледите са си проблемни като цяло, видях в нета същите зелени линии на Самсунг телефони от доста години насам. Според мене някакви транзистори управляващи пикселите изгарят и остават в отворено положение. От 4 години съм се махнал от Самсунг и забравих за всякакви неудачи, но уви Епъл пак ми ги натресоха :)
  • 6 джани

    26 7 Отговор
    САМСУНГ ПРОИЗВЕЖДА 160 МИЛИОНА ОТ ОЛЕД ДИСПЛЕИТЕ НА ОТХАПАНАТА СПИНОЗНА ЯБЪЛКА ,НА МНОГО ОТ ЧАСТИТЕ ВЪВ ВАШИЯТЕ ТЕЛЕФОНИ И ДОСЕГА ПИШЕШЕ ,made in samsung И БЯХТЕ ДОВОЛНИ И ПРЕ ДОВОЛНИ ,ДОРИ СЕ БИЕХТЕ В ГЪРДИТЕ ЧЕ СТЕ ПО ДОБРИ !
  • 7 Гост

    30 6 Отговор
    Хайде комплексарчетата започнаха да плюят веднага Самсунг.
    Как зелената ивица ще се мести ако проблема е в дисплея?
    От 6 години ползвам телефони само с AMOLED дисплеи и НЯМАМ никакви проблеми!
    Ама то освен тъпи хейтъри, които едно болтче не са завили през живота си, друго едва ли може да се очаква!
  • 8 вижся

    20 0 Отговор
    върнаха им го тъпкано за номера с батерийте

    Коментиран от #12

  • 9 БУМ

    25 4 Отговор
    Аре сега тарикатите от Apple да си приберат цялата партида дефектни Айшефони и да върнат парите на балъците. Самсунг го направиха само за 35 гръмнали Note 7... Проблемът очевидно не е в самия дисплей, а в некадърно проектираната система...
  • 10 вижся

    24 4 Отговор
    Виждайки в предвид събитията в последните 1 2 години с епъл.. когато видя юзър на чисто нов Айфон (10 по-специално), автоматично го възприемам за малоумен човек. За справка мога да прикача файл със пълното съпоставяне на характеристиките на 6S i X да се посмеете на воля
  • 11 шит

    23 1 Отговор
    За толкоз пари толкова ! 'Кат искате повече бръкнете се по-дълбоко и си купете един кашон с Х-ове да си ги хвърляте на воля, като ви теглят зелената линия ;)
  • 12 Huawei40

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "вижся":

    Дам, според мен фиаското тепърва предстои. Жълтите трева пушат, но трева не пасат. Ще следя развръзката с интерес....
  • 13 ОТК

    15 2 Отговор
    iShips да не се оплакват. Имат си копие на зелена тревичка за 2К лева.
    Напоследък всички технологични фирми правят все по-големи гафове. Така е, когато меринджеите и счетоводителите са в една стая с инженерите. Стив Джобс сигурно се обръща в гроба - по-негово време беше немислимо да се пусне недоизпипан продукт. Някой спомня ли си, 3,4-ката да е показвала такива дефекти?

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 14 ОТК

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "ОТК":

    iSheep - уфсъ, извинете, от бързането е.
  • 15 Специалист

    9 12 Отговор
    Сони защо прекратиха взаимоотношенията си със самсунг, защото ги разбраха че нищо не става от тях. Далеко от тези корейски боклуци за да не си съсипвате нервната система. От там тръгват всички болести. Докато айфон използваха японски дисплеи нямаха проблеми за разлика от корейските боклуци.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Специалист":

    Пак ли ти? Я се скрий, болен хейтър!
    Сони са на загуба всяка година, защото са много хубави!
  • 17 меринджеи

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "ОТК":

    Много си прав за меринджеите и икономистчетата.И това е проблем на всички технологични компании във всички сектори.Икономистите трябва да са винаги подчинени и да нямат право на глас,защото те спират прогреса.А мениджърите задължително трябва да са инженери....
  • 18 ГОСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "ОТК":

    Ти помниш ли " НЕ ГО ДЪРЖИТЕ ПРАВИЛНО".

    Беше си баш по времето на Стиви.

    Между другото - голям човек - гениален, визионер ама и малко безскрупулен
  • 19 ДГД

    6 1 Отговор
    Мишкиии купувайте си Ишийта на скромна цена 1800 лв и църкайте
  • 20 656

    0 0 Отговор
    Проблема е от огромната резолюция на екрана която е ненужна за този малък размер инчове, прекалено са близко пикселите и прегарят. Мисля че 1080x1920 е предостатъчно а не разните му там ретини.