Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 13:16 2 525 10

Volvo прави 24 000 автономни коли за Uber

  • uber-
  • volvo-
  • автономни коли

Двете компании вече са подписали споразумение, което задължава шведския автомобилен производител да снабди американската компания за споделени пътувания с безпилотни автомобили.

Това трябва да се случи през периода 2019 - 2021 година, като за това време Volvo ще трябва да предостави на Uber 24 000 безпилотни коли, построени на платформата Scaleable Product Architecture (SPA).

На нея се правят автомобилите от серия 90, както и новото XC60. Инженерите от Volvo са били в тясно сътрудничество с колегите си от Uber по време на разработката на всъдехода XC90.

Именно тези автомобили ще се оборудват с всички необходими системи за безопасност и с автономните технологии. Ако това се случи, то, според информация на Reuters, това ще е най-голямата сделка за автономни коли. Стойността на сделката не се разгласява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    12 2 Отговор
    Терзае ме една мисъл... много смел ли трябва да си за да се качиш на задната седалка на кола без шофьор или просто потресаващо глупав?

    Коментиран от #3

  • 2 той

    21 0 Отговор
    24000 работни места по малко.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Не , просто трябва да можеш да прецениш , че "въртенето на геврека" не е работа , подходяща за "човекоподобни" и робота ще я свърши с ПЪТИ по-добре от тях !
  • 4 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "той":

    По скоро 24 милиона в близките десетина години , което е написано и във всички проучвания за изчезващи професии , което пък значи и милиони жертви по-малко от пишман "шофьори" !!!

    Коментиран от #5

  • 5 Нико

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И много интересно какво ще работят безработните професионални шофьори? Мисля че са доста повече от 24 милиона. Според мен големите компании не са си направили добре сметката този път. Добре - няма да има шофьори и ще плащат много по-малко заплати, но безработицата която ще предизвикат? После пак ще дават дори в пъти повече на безработните за да няма размирици. А когато един ден слънчевата активност се повиши изведнъж и скапе цялата електроника какво ще се случи на света без транспорт?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Ощърбий

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нико":

    Гледането на тъпи холивудски филми не води до нищо добро!
  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нико":

    Не знам дали осъзнаваш , но "транспорта" такъв какъвто си го представяш съществува от няма и 100 години , а "светът" от над 4000 документирано , а колко общо даже не се знае ! Дали пък няма да съществува и с някакъв друг "транспорт" ??? Риторичен въпрос естествено !

    Коментиран от #8

  • 8 Нико

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Няма значение от колко съществува, а доколко сме зависими. Представи си ако спре в един момент какво се случва с всеки голям храд без доставки на храна и всичко останало, без възможност хората да отидат другаде (може да ходят пеша, но няма къде да отидат) Не само доставките до градовете, но и цялата хранителна промишленост се крепи на транспорта. Да не говорим за другите отрасли на промишлеността. Силна магнитна буря може да повреди електропреносната мрежа и електрониката с която са бъкани тези коли. "Ако сега се случи мощна геомагнитна буря от 9 бала, каквато е имало през 1859 и през 1921 г., ни очаква сериозен проблем с електропреносната система и трансформаторите, далекосъобщенията, радиовръзките и комуникациите, а също и с GPS-навигацията."

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нико":

    Ти знаеш ли един съвременен електромобил без електроника?

    Някой който дори може да запали?

    Електрониката на електромобилите е много добре защитена от електромагнитни влияния, защото се намира на сантиметри от електродвигателя.

    Много по-вероятно е, електромобил да се движи след EMP, отколкото който и да е съвременен автомобил.
  • 10 Нико

    1 0 Отговор
    А какво ще кажеш за gps навигацията и комуникацията? Как щес ориентира? Двигателя ще работи и ще стои на едно място или ще се блъска насам натам? А какво за милионите безработни шофьори? Като цяло е интересна нова технология която ще доведе до големи проблеми.