24 Ноември, 2017 17:30 2 831 4

BMW предлага отделни пътища за електромобили

  • bmw-
  • vision e³ way-
  • електромобили

Китайското подразделение на BMW Group Technology представи концепция за пътища, предназначени само за превозни средства на ток. Проектът Vision E³ Way има за цел да предложи решение на задръстванията и замърсяването в големите градове.

Пътищата за електромобили ще бъдат издигнати над съществуващата инфраструктура и ще имат модулна конструкция, която ще направи изграждането им евтино и лесно. Те ще бъдат свързани с останалата пътна мрежа чрез рампи и шлюзове, а скоростта по тях ще бъде ограничена на 25 км/ч.

Пътищата от системата E³ Way ще бъдат покрити и температурата в тях ще се регулира от охладителни системи с пречистена дъждовна вода. С нея през нощта или при ниско натоварване ще се мият и настилките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    3 0 Отговор
    а за малцинствата пътища?
    иначе ще се обадят в брюксел
    ощетяват ги как
  • 2 Бързия

    4 0 Отговор
    А колело с 30 км в час мога ли да карам по тези УНИКАЛНИ СКОРОСТНИ ПЪТИЩА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил

    3 0 Отговор
    От BMW мразят електромобилите! Първо създадоха i3 - обида за автомобилостроенето, сега приравняват автомобила на инвалиден стол!