Last news in Fakti

26 Ноември, 2017 10:00 2 856 3

Направи си сам безпилотна кола

  • безпилотни коли-
  • автономни автомобили

Канадската компания X-Matik представи една нова разработка, наречена LaneCruise, като интересното е, че иновацията може да бъде интегрирана в почти всички автомобили и да ги превърне в автономни.

Новата система включва процесор, камери и контролери за волана и педалите. Всички елементи от системата се монтират върху съществуващите на колата. Така камерата предава информацията на процесора, който след обработка подава сигнали към контролерите.

Цялата система се монтира под средното огледало за обратно виждане. Тя е значително по-евтина от стандартните автопилоти, но си има и редица недостатъци. Така например не може да работи ако на платното няма маркировка, както и не може да следва указанията на навигационната система. От компанията обаче твърдят, че тяхната разработка обезпечава второ и дори трето ниво на автономност. Вижте я в действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахохо

    2 0 Отговор
    Не виждам каква му е цената ,но е пълен т*шак :D
  • 2 Не е за нас

    2 0 Отговор
    Не става за България - тука пътна маркировка няма или е тъврде изтрита, пък то и пътища няма - със сигурност ще влезне в някоя дупка, защото системата няма да ги отчете и да заобиколи
  • 3 вуте

    0 0 Отговор
    я научихме малкия седи у скуто и си кара гоуфу баце, ей ти автономио