29 Ноември, 2017 14:31 21 516 7

Китайци продадоха 6000 коли за 137 секунди

  • lynk&co-
  • 01-
  • онлайн продажби

Китайски автопроизводител твърди, че е поставил нов световен рекорд за продажби на коли онлайн. Младата китайска компания Lynk&Co, съвместно предприятие на концерна Geely и Volvo, е успяла да реализира чрез интернет магазина си 6 000 екземпляра от първия си модел 01 за 2 минути и 17 секунди, съобщава Autocar.

Кросоувърът Lynk&Co 01 бе показан за пръв път през октомври миналата година, а самата компания е основана малко преди това. Засега продукцията ѝ се предлага само в Китай, но скоро трябва да започнат продажбите в Европа и Америка.

Lynk&Co 01 е построен на компактната платформа CMA, разработена от Volvo и Geely. Моделът се оборудва само с 2.0-литров турбодвигател с мощност 190 к.с., съчетан със седемстепенна роботизирана трансмисия. На по-късен етап гамата ще бъде разширена с 1.5-литрова трицилиндрова модификация със 179 коня.

На салона в Шанхай Lynk&Co обяви, че дава пожизнена гаранция на автомобилите си. Клиентите на марката ще получат също безплатен неограничен достъп до интернет. Цените на 01 стартират от 170 000 юана (€21 736).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СесКо

    21 0 Отговор
    Пожизнена гаранция?!?!?!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    30 8 Отговор

    До коментар #1 от "СесКо":

    Не се предвижда много оцелели собственици след 3 год.
  • 3 Spec b

    11 1 Отговор
    Гинес!!! Така се прави, явно рекламата, че е на база на волво си е свършила работата:) интересно от тези колета дали ще стигне нещо до европа и горубляне за да видим и ние какъв е тоя шведско китайски олет:D
  • 4 Зъл

    24 4 Отговор
    Уважаеми дами и господа, учете китайски, само това ще кажа!
  • 5 сад

    7 6 Отговор
    Никога няма да си купя кола, която се казва Lync&Co. Виж дънки от тях може да си купя ако предлагат.
  • 6 ГОРАЗД

    4 0 Отговор
    За тези пари в Европа,някой оглозган полугол Голф може да се купи,или френска баничарка пътническа версия!Бачкат си значи китайците и се развиват всеки ден!
  • 7 mediator37

    3 0 Отговор
    Колата е китайско-китайска, защото отдавна Волво е собственост на китайци.