Last news in Fakti

6 Декември, 2017 15:39 1 521 1

Руската Siri се кандидатира за президент

  • алиса-
  • яндекс-
  • избори-
  • президент-
  • русия

Виртуалният асистент Алиса, разработен от търсачката "Яндекс", ще участва в изборите за президент на Руската федерация, съобщава Lenta.ru. От предизборния щаб на новия кандидат обясняват, че компютърният асистент ще формира "политическа система на бъдещето, основана изключително на рационални решения, които ще се вземат въз основа на точни алгоритми".

Алиса ще построи предизборната си кампания на посланието, че е "президентът, който те познава лично", тъй като всеки руснак може да разговаря с нея. В щаба на новия кандидат за поста на Путин влизат "предприемачи, бизнесмени, маркетолози и представители на творческите професии", но конкретни имена не се споменават.

До момента в полза на кандидатурата на Алиса са събрани почти 4 000 подписа, твърди сайтът на кампанията. Основателят на предизборния щаб Роман Зарипов изтъква, че изкуственият интелект е лишен от слабостите, присъщи на човека с неговите емоции и инстинкти.

Изборите за държавен глава на Русия ще се състоят на 18 март, а предизборната кампания започва още този месец. Новият президент ще бъде стопанин на Кремъл през следващите шест години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    А се е кандидатирал жив човек а са го застреляли на моста пред Кремъл. Познато ли ви е?