9 Декември, 2017 12:10 1 593 2

Apple купува Shazam

  • apple-
  • shazam
Apple купува Shazam - 1

Shazam и Apple са близо до постигане на споразумение за покупката на платформата за разпознаване на музика, твърди TechCrunch. Сделката може да бъде обявена за сключена още в понеделник, а по непотвърдена информация сумата е $400 млн., което е доста по-малко от последната оценка за пазарната капитализация от $1 млрд.

Неотдавна се появиха слухове, че Shazam ще бъде купен от Snapchat. Двете компании обаче се договориха само за възможността потребители на чат приложението да могат да търсят песни директно от него. Не е ясно как сделката с Apple ще повлияе на това споразумение.

Придобиването на Shazam ще позволи на Apple да усили натиска върху конкуренти като Spotify и Google Play Music. По данни на Wall Street Journal ежедневната аудитория на приложението е над милион потребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Поредното приложение за следене. Отдавна използвам алтернативи.
  • 2 Патриот

    0 0 Отговор
    Сякаш няма други приложения със същото предназначение.
    А ползвам алтернативно също от началото. Никога не съм го имал това приложение... нито Айфон.
    За това какъв натиск може да окаже, какви 5 лева?