Last news in Fakti

10 Декември, 2017 09:30 6 006 3

Катафалка за истински джентълмени

  • jaguar-
  • e-type-
  • катафалка
Катафалка за истински джентълмени - 1

В не една и две автомобилни класации моделът Jaguar E-Type е определян като най-красивия автомобил в света. Известните му модификации са кабриолет и купе, но знаете ли, че съществува и трета - изключително стилна... катафалка.

Оригиналната кола за погребения е създадена през вече далечната 1971 година, специално за черната комедия "Харолд и Мод". Заради изкуството обаче въпросната катафалка е унищожена във финалната сцена.

Въпреки че е унищожен, автомобилът се запечатва в съзнанието на колекционера Кен Робъртс, който решава да възроди стилната катафалка. В процеса на изработка на катафалката са използвани детайли от няколко японски автомобила.

Оригиналният V-образен 12-цилиндров двигател обаче остава. Резултатът е виден от снимките. Според специалистите това е най-елегантната катафалка в света, въпреки, че товарното пространство е доста късо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немногокрасив

    0 0 Отговор
    Добре, де, само на мен ли ми е уникално грозно това нещо?

    Коментиран от #2

  • 2 изключителнопосредствен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Немногокрасив":

    Тази катафалка е потресаващо грозна, чак ме е яд, че е съсипал тоя цял екземпляр да възражда такава изрудщина. Надявам се не говориш за E-type по принцип, защото е може би най-стилното возило създавано, но докато не го видиш с очите си няма как да го оцениш.

    Коментиран от #3

  • 3 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "изключителнопосредствен":

    Колега говориш пълни глупости!Кое и е красивото на живо?Колата има не съразмерно дълга предница,калниците и предния капак са ниско долу ,а тавана на купето висок и прилича на вестникарска будка на колела!Първата версия(с покритите фарове) изглежда малко по добре,но последното изпълнение като това е особено грозно!На времето са се продавали добре защото са стрували около 30% от цената на другите ГТ коли от това време като Астон и Мерцедес например!