14 Декември, 2017 17:45 2 877 5

Русия заплаши да блокира YouTube

  • youtube-
  • youtube

Руската Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор) е отправила искане към администрацията на YouTube да блокира акаунта на организацията "Отворена Русия". В случай, че това не бъде направено, достъпът до услугата ще бъде ограничен на територията на страната, съобщава Lenta.ru.

От YouTube вече са информирали "Отворена Русия" за полученото уведомление. Роскомнадзор е дала срок от едно денонощие и на Twitter да ограничи достъпа до материалите на организацията в социалната мрежа.

"Отворена Русия" е основана през 2001 г. от бившия шеф на петролния гигант "Юкос" Михаил Ходорковски с цел изграждане и укрепване на гражданското общество в Русия. През април организацията бе обявена за "нежелана" от Главната прокуратура и така дейността ѝ в страната на практика бе забранена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 8 Отговор
    Първи коментар
  • 2 БъХъ

    25 30 Отговор
    Малкия диктатор много го е страх от чуждото мнение явно. То се е видяло, че няма да си тръгне доброволно от Кремъл и явно руснаците ще трябва да влизат вътре и да му бият шута през Спаската порта.
  • 3 Мордор

    13 18 Отговор
    Много мина малко остана. Или с краката напред или Хага!
  • 4 Гост

    14 10 Отговор
    По същата логика от БМВ трябва да блокират факти.бг
  • 5 Що така тролчетата

    17 5 Отговор
    са много малко днес...А уж ви дадоха коледните от Козяк...