16 Декември, 2017 10:30 8 468 13

За седалките на Opel Insignia GSi

  • opel-
  • insignia-
  • gsi-
  • седалки-
  • agr
За седалките на Opel Insignia GSi - 1

Сертифицираните от AGR Opel Performance спортни седалки разполагат с всички авангардни системи и приспособления, които са вече известни от най-висококласните седалки, предлагани за Insignia. Интегралната седалка на GSi предлага също и вентилация, отопление, функция за масаж и странични опори с настройка. В най-спортната версия на Insignia тези функции се съчетават с висока опора за гърба. В допълнение, траекторията на колана е максимално оптимизирана – факт, който не е общовалиден за интегралните спортни седалки. Клиентите могат да избират измежду две премиум кожени комбинации, а дискретно лого GSi е интегрирано във вертикалната част.

За седалките на Opel Insignia GSi

Настройката по дължина, дълбочина, както и регулирането на опората за краката и ъгъла на вертикалната част, наподобяваща кралска кобра готова за атака, могат да бъдат електрически настройвани. Въздушните възглавници на регулируемата в четири посоки лумбална опора също се активират по електрически път. Всички настройки могат да бъдат запаметени с бутон memory – единствено регулирането в дълбочина трябва да бъде извършено ръчно. Вентилацията и отоплението са интегрирани и в двете части на седалката, а като допълнение водачът може да се наслади на масажна функция на гърба. Цялостното съчетание от спортна странична опора и функции свързани с комфорта превръщат новата Performance седалка в уникално предложение. То е разработено в развойния център за седалки в Рюселсхайм.

За седалките на Opel Insignia GSi

Обикновено, производителите на автомобили купуват суперспортните интегрални седалки от специализирани доставчици. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин при Opel Insignia GSi. Техническият развоен център разполага с високо ниво на компетентност, когато става дума за структура на седалки. Концепцията на второто поколение на Insignia предвижда от самото начало на разработката създаването на модулна система с интегрирана Performance седалка, като своеобразен апогей. Това позволява всички системи свързани с комфорта да бъдат запазени и в една „чистокръвна“ спортна седалка. Освен всичко друго, създадената от конструкторите на Opel разработка има и своите стилистични особености: водачите за раменните колани имат същата форма като отворите за въздух в предната част на Opel Insignia GSi и са израз на изключително внимание към детайла.

За седалките на Opel Insignia GSi

Базовата структура на Performance седалката също произхожда от Opel. Ключовите стоманени елементи се произвеждат в завода в Кайзерслаутерн, а унифицираната разработка и производство на новите седалки води до значително намаляване на теглото. Докато спортните седалки – без каквито и да било комфортни характеристики, които GSi има – имат тегло от 28 килограма в Corsa OPC, присъстваща на пазара от няколко години, новата интегрална седалка с всичките функции добавя само 26 килограма към теглото на Opel Insignia GSi.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    62 6 Отговор
    Опел винаги са били подценявани а те со мнооого по добре от WV!!!

    Коментиран от #2, #4, #10

  • 2 OPEL OPC

    43 4 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Така е
  • 3 Алфа Ромео

    24 5 Отговор
    Така е, по-безпроблемни коли са.
  • 4 сойкаПрисмехулка

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Бяха, ама вече са собственост на PSA.

    Коментиран от #8

  • 5 Емил

    11 7 Отговор
    Карам Сааб от 2006 г. (т.е. на 11 години и 8 месеца) - седалките му имат същите опции, без масажа! Опел откри топлата вода!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Morgoth

    0 2 Отговор
    Всичко много добре, ама ме загубихте като прочетох за двете опции, които и двете са кожени.
  • 7 Вещ по детайлите

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Ти по-добре прочети за съвместните проекти на Опел и Сааб, ще стигнеш и до двигателите. Да не се окаже, че си карал Опел през цялото време, така както аз се оказах собственик на Рено с моето Волво...
  • 8 Зигмунд

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "сойкаПрисмехулка":

    Че то и PSA са по добри от wv. Та даже и Рено са по добри от тях.
  • 9 asd

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Случайно да си забелязал, че Сааба ти има нещо общо с Опел?
  • 10 незнайко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Извинявам се, но последното което сте написал с главни букви е неправилно, пише се VW !
  • 11 Гост 69

    3 0 Отговор
    СААБ-ът ти може и да има същите екстри на седалките но тук става въпрос за спортни седалки.Като знаеш и караш СААБ зещо го спряха от производство ???
  • 12 хаха

    2 7 Отговор
    най добрият опел и форд са ПРОДАДЕНИТЕ !
    били по-добри от VW
    от кой бе дошо ?
    и 20 годишно VW е по-добър автомобил лот кой да е опел на света!!!
  • 13 хахаха

    2 6 Отговор
    гощо
    опел са по добро от WV - може и да са по добри от несъществуващ марка !
    все пак са москвичите на запада !
    а ако си мислиш че има хлопел по-добър от другите немски марки -си директно са психо-диспансер !