Last news in Fakti

17 Януари, 2018 13:23 3 702 3

Калифорния разреши дигитални регистрационни табели

  • регистрационен номер-
  • регистрационна табела-
  • reviver auto

Властите в Калифорния разрешиха на компанията Reviver Auto да започне продажба на цифрови автомобилни номера. Пилотен проект с дигитални табели започва и в щата Аризона.

Цифровият регистрационен номер RPlate Pro, показан на Детройтския автосалон, може да изписва както традиционни комбинации от букви и числа, така и свободни текстове, одобрени от Департамента по регистрация на автомобилния транспорт. Настройките се извършват през уеб-базиран интерфейс.

Дигиталните табели предлагат и други възможности като автоматично продължаване на регистрацията, излъчване на рекламни съобщения, информация за заплатен паркинг, застраховка и нарушения.

Експерти очакват за една година в Калифорния да се появяват поне 100 000 автомобила с цифрови регистрационни табели. Собствениците ще могат да избират между тях и традиционните номера.

Законопроектът, с който се предлага разрешаването на дигитални табели, бе предложен от сенатора от Демократическата партия Карън Прайс през 2010 г. Идеята е обичайното съчетание от букви и цифри да се изобразява само по време на движение, а когато колата спре на светофар или в задръстване, номерът да излъчва реклама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bbs

    13 1 Отговор
    Ако се въведе и тука ще отпаднат опашките в КАТ!
  • 2 гост

    5 0 Отговор
    За съжаление не ! В КАТ се проверяват номерата на рамата и мотора , а не тия "табели" . А и колко ли държат на "подпиране" и камъчета по пътя при 120-130 ??? То това си е таблет на предната броня , да не е брониран , а и да е колко ще струва ?
  • 3 Яков

    5 0 Отговор
    Много умно са го измислили!

    Дето ще ти трябва да крадеш чужди (или да купуваш фалшиви) регистрационни табели просто минаваш на дигитални!
    Отиваш на работа - с една регистрация !
    Отиваш на сбирка на куклусклан - с друга "измислена" регистрация!
    Ограбваш федералния резерв , измъкваш се като сменяш на всяко кръстовище регистрационния номер!

    Хитро А?