18 Януари, 2018 12:57 16 937 6

Гуми с кевларени нишки

  • nokian-
  • гуми-
  • кевлар
Гуми с кевларени нишки - 1

Ръбовете на бордюрите и дълбоките дупки сериозно нараняват структурата на гумата. Повредена страница на гума обикновено означава замяна с нова поради невъзможност от ремонт. За това от Nokian създават технологията Aramid Sidewall, която има за цел да повиши здравината на гумите при тежки условия.

Силата на технологията Aramid Sidewall е в арамидните (кевларени) нишки вградени в страницата на гумата. Доказателство за качествата на този материал е използването му в космическата и военната индустрия. Арамидните влакна подсилват страниците и ги предпазват срещу тежки удари, прорези и силен натиск.

Технологията Aramid Sidewall вече няколко години успешно се интегрира в гумите за SUV, а сега вече е налична и за товарни бусове, пътнически ванове и кемпери. Допълнително използваните материали не повишават теглото на гумата, както и не пречат на представянето и в пътното поведение на автомобила.

Гуми с кевларени нишки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    29 0 Отговор
    От 4 години търкалям Goodyear Wrangler AT/SA с 2 слоя кевлар. Определено много здрава гума и чудесно поведение.
  • 2 Варна

    14 10 Отговор
    Фен съм на Нокиян. Зимата карам само с тази марка вече 6 година. Не са тихи, не са леки, но... - Всичко останало е в плюс.
    Много съм доволен от гумите им. - Говоря за финландската изработка. - Руските варианти не съм ги пробвал, но те видимо са с по- лош външен вид.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    36 8 Отговор
    Да хубави са. На жигулата бях с такива. Много добро поведение на пътя. И мисля, че разхода бе по добър, или е от изпаритела, сложих сопотски.
  • 4 Jeep

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Аз съм ги пробвал на лека кола 3 поредни зими. Кама евро 519. Не е никак зле. Шарката е на нокиан, копаят здраво, на лигав асфалт са малко несигурни
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кореаца

    5 0 Отговор
    Предлагам Просуратурата да се самосезира за тези гуми....
    Геноцид и тормоз на българският народ до дупка на всички нива...
    Да се внесат корейци и виетнамци.да се наплавят българи и така..
    Свършват евлофондовете и се чудят от къде да кърпят бюджета...