29 Януари, 2018 14:29 5 488 24

Сега пък огнехвъргачка от Илон Мъск

  • the boring company-
  • flamethrower-
  • илон мъск-
  • отнехвъргачка
Сега пък огнехвъргачка от Илон Мъск - 1

Електромобили, космически ракети, полети до Марс, автомобилно високоскоростно метро, а сега и огнехвъргачка. Илон Мъск не обича да скучае. Пълен е с идеи, кои от кои по-смели и безумни, но някои от нещата му се получават.

Последната му приумица струва $500 и е дело на компанията му The Boring Company, която има за цел да разработи подземното автомобилно метро. Новото изделие се нарича The Boring Company Flamethrower и беше представено лично от Мъск.

Огнехвъргачката трудно би могла да служи като оръжие, защото пламъкът излиза от дулото на не повече от метър. Според критици на Мъск е абсолютно безполезна и може да се използва единствено за печене на кестени. Към нея срещу допълнителни $30 може да се поръча и пожарогасител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиелектрика

    17 8 Отговор
    Уникална безполезност!!!
    По тъпота, може да му съперничи само с идеята му за атомни бомби на Марс!

    Коментиран от #9

  • 2 Еколог

    16 2 Отговор
    Е добре де какво стана с екологията, какво е това горене???

    Ще можем ли да я използваме в града да си пърлим прасето или само в Младост и Люлин?

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    13 1 Отговор
    Това е обикновенна горелка на пропан, нищо повече. Реално е играчка, която струва 20 долара, а се продава за 500долара. Кое му е лошото за Мъск? Такива горелки се използват и за сушене на негорими повърхности или дезинфекция на помещения.

    Коментиран от #6

  • 4 Driving pleasure

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    А кога е ставало дума за екология? Винаги е било въпрос на пари :)
  • 5 Driving pleasure

    14 5 Отговор
    Аз ви обяснвам, че човека сериозно предозира, вие не та не! Гений бил... гений ма как да свие пари от дете :D

    Компанията му за подземно автомобилно метро излязла с идея за огнехвъргачка... е колко трябва да си тъп, че да правиш подземно метро, а резултата от труда ти да е детска играчка за пораснали малоyмници :D

    Коментиран от #7

  • 6 Еколог

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    гост, официално си признат за най-болният мозък на земята!
    Когато други използват горенето са пещерни диваци но когато Мъск го прави е куул.
    Дори Мъск да ти се из..кае в устата ще бъде зареждане с полезни микроелементи!!!

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Еколог

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Същата тази компания продаваше и шапки така че следващият артикул може да е презерватив за boring :)

    Коментиран от #13

  • 8 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Еколог":

    Явно ти не си добре. Написах, че на него му е добре да продава нещо с голяма печалба, а самата джаджа е проста и се използва в индустрия и градинарство. Продал е над 2000бр. за 24часа, всичко е тръгнало като шега когато той е казал, че ако се продадат 50х. шапки с логото на компанията, ще пуснат и горелка. Продали са се и той я е пуснал. Еърсофт играчка с газова горелка, нищо новаторско. Не го хваля, реално пиша какви са сметките за употреба, какви са колите и бизнесмоделите му, защото се интересувам от това, а не защото четкам боклуци или го боготворя. Помисли малко преди да пишеш и се замисли, че не е само един "гост".
  • 9 ДДД

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    Галилей не е изобретил само телескопа
    има и безполезни изобретения
    този защо да няма?
    да не е по умен от Галилей?
  • 10 Morgoth

    5 0 Отговор
    Като гледам филмчето идеята не е била да направи оръжие, а играчка.
  • 11 гост

    5 2 Отговор
    Човека си прави майтап а българина води сериозна дискусия на тема изобретения и печалби...
  • 12 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Еколог":

    Първо да уточня , че съм друг "гост" и да ти кажа , че не става въпрос за никакво изобретение и нищо толкова "куул" , а просто реклама ! Играчката я има сигурно в сто варианта , тук важното е логото на компанията ! Както каза "колегата" , от шапките събраха над милион за по-малко от месец , а с тая горелка милиона го отметнаха за 24 ЧАСА !! При разходи и в двата случая под 10% , а безплатната реклама няма да я смятаме . Това просто показва манията по всичко свързано с него , в случая компания която още няма реални обекти ! Но между другото от 3-4 години в Щатите усилено се разработва технология за сондиране чрез високотемпературни горелки , вместо механично раздробяване , така че може да се окаже съвсем в час с предмета на компанията !
  • 13 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Еколог":

    Между другото щото гледам се интересуваш от "екология" , много хора си мислят , че американците разработиха шистовия петрол и газ заради печалбата от продажбата им . Нищо подобно , тук важното беше развитието на сондажните технологии , а продажбата на добитите с тях петрол и газ само покриваха разходите по тях !! В момента сондажите са на 5-6 000 метра и са почти 100 % изплатени ! До 4-5 години те ще слязат на 8-10 000 метра , където вече навсякъде стигаме до температури от порядъка на 5-600 градуса , тоест чиста , неограничена , безплатна , 24-часова геотермална енергия практически НАВСЯКЪДЕ !!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Еколог

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Сигурно е така, гледай Deepwater Horizon за пораснали деца които си играят да пробиват земята надълбоко.
    Понеже се интересуваш от бизнес моделът им имаше едни компании Лореал и Цептер та Мъск използва същият бизнесмодел!
    И накрая за компания която няма един реален осъществен проект зад гърба си да продава рекламни аксесоари е направо чудо, това даже и Апъл не го могат. Предлагам Елън да бъде канонизиран като светец :).

    Коментиран от #19

  • 15 Патриот

    3 1 Отговор
    Сега ще почнат да ни облъчват всеки ден статии за горелката на Мъск, за да стане култова.
  • 16 Антиелектрика

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Направо си невероятен - копаем 10 км дупки и разполагаме с неограничена енергия. Как до сега не са се сетили?
    Но очаквам Мъск с тази горелка да пробие дупка и до земното ядро и да осигури енергия за пътувания до Марс - хахахахаха
    Ти май не почиваш?

    Коментиран от #17, #18

  • 17 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    "Копаем" ако можем първо , щото досега такива "можещи" липсваха !!! Второ мисля току що обясних как се финансира цялата работа , така че не виждам какво утопично и губещо виждаш , макар че може да се изплати и само от тока , но ще е доста по-дълго , а и така си гарантират спокойствие за годините , през които усетилите се "чаршафи" и рашки могат да пробват пак нещо от рода на ембарго , макар че тоя път успеха ще е мнооого съмнителен ! И накрая къде видя връзка с Мъск ?? Той иска да прави МЕТРО за електромобили , а не геотермални централи , това го е оставил за други , все пак освен сондажите другото си е рутинна дейност , даже в момента има един куп такива централи само в Щатите
  • 18 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    Пробиването на дупки с дълбочина 5 км. или повече е трудно, тъй като скалата достига температура от над 200 градуса Целзий и стоманените свредла стават чупливи. Една нова технология обаче използва високи температури, за да разбива скалата и по този начин да пробива надолу. Високите температури, необходими за разрушаване на скалата, се постигат чрез инжектиране на горещи газове в дупката или възпламеняване на смес от кислород и гориво вътре в дупката. Няколко пилотни проекта за тестване на новата техника за дълбочинно сондиране са на ход в САЩ и няколко европейски страни. Целта е да се усъвършенства един евтин и бърз начин за пробиване на дълбоки дупки. Ако технологията се окаже успешна, тя ще може да се прилага навсякъде, което значи, че геотермални кладенци ще могат да бъдат направени в непосредствена близост до сега съществуващите електроцентрали на въглища, заменяйки изкопаемите горива като източник на топлина.
    https://greentech.bg/archives/17141

    Коментиран от #22

  • 19 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Еколог":

    Еми ще се учудиш явно , ама всички така наречени стартъп компании събират пари без да са осъществили нищо реално , само с проекти и то на хора които в сравнение с Мъск са направо дилетанти , а пак им дават милиони !
  • 20 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    0 1 Отговор
    Забелязваме много умни съфорумници да обявяват Мъск за тъп. Подобно твърдение е корона за собственият им капацитет, но по-важното е, че "тъпият" Мъск може да прави пари дори от огнехвъргачки. Да се надяваме, че следващото изобретение ще е хапче за поумняване на форумни дрънкала!

    Коментиран от #21

  • 21 Тъпият си ти

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА":

    Да така е, прави пари от такива като теб, като им го продава за 500$ при положение че струва 50$, тоест твоята тъпота струва точно 450 $.
  • 22 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Бях забравил, че ти боравиш с кристална топка и пишеш само за неща, които още ги няма.
    Дерзай Нострадамусе.
  • 23 Гостът...

    0 0 Отговор
    Ку - ку !
  • 24 гост

    0 1 Отговор
    Смейте му се, но той е продал серията от 20х. бройки на стойност 10млн. долара за 5 дена.