8 Февруари, 2018 13:18 4 467 3

Китайски полицейски очила разпознават престъпници

  • умни очила-
  • идентификация-
  • разпознаване-
  • полиция-
  • китай

Железопътната полиция в китайския град Джънджоу използва умни очила, за да сканира лицата на пътниците и да разпознава издирвани от закона. Уредите, които приличат на Google Glass, вече са помогнали за залавянето на седем престъпници и 26 нарушители с фалшиви документи, съобщава официалният вестник на Комунистическата партия "Женмин жибао".

Умните очила са свързани с база данни, с която сравняват лицата на минувачите с каталог от портрети на заподозрени в различни престъпления. Според У Фей, изпълнителен директор на LLVision Technology, която е разработила уредите, идентификацията отнема 100 милисекунди.

В Китай за пътуване с влак са необходими лични документи. Целта е да бъде попречено на хора с големи дългове да се возят по високоскоростните линии и да се ограничи движението на малцинства с конфискувани документи.

Китайските власти изграждат система за разпознаване, която ще може да идентифицира всеки един от 1.3-те млрд. жители на страната за по-малко от три секунди. Програмата е критикувана от защитниците на човешките права, според които това е недопустимо използване на технологията за намеса в личния живот на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 точно тъй

    39 1 Отговор
    Тея очила ако ги пуснат в бг, за 5 мин ще дадът на късо! Ако ги вкараш в парламента още при включването щенизгарят!
  • 2 Иванчо l-ви

    15 0 Отговор
    Ние тук и без очила си ги виждаме и си гизнаем...
  • 3 БХК

    1 0 Отговор
    БХК да се самосезира веднага,това е дискриминация,къде се намират тези китайци,ааааа...
    Сорос да направи филиал на БХК в Китай!