Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 10:42 9 360 11

Странните чистачки за фарове на BMW (ВИДЕО)

  • bmw-
  • чистачки-
  • фарове
Странните чистачки за фарове на BMW (ВИДЕО) - 1

Знаете ли, че преди години, когато на мода бяха четирите кръгли фара, германците от BMW измислят доста странни чистачки за тези фарове. Иновационното решение не се задържа дълго на поточната линия, но в онези години се определя като рационално и практично.

Става дума за това, че вместо да бъде монтиран електромотор на всяка от чистачките, баварците си спестяват две от електромоторчетата и монтират по един на всеки два фара. Така електродвигателчето управлява две чистачки едновременно, които са снабдени с V-образно рамо. Вижте принципът на действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ASTV7b

    8 32 Отговор
    Само BMW мога да направят нещо толкова ама толкова екстремно грозно. По голяма тъпотия не съм виждал.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 112

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "ASTV7b":

    Може да е грозно но е ефективно.

    Коментиран от #3

  • 3 Зорлем

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Толкова е ефективно, че въпросните чистачки на фаровете изобщо не се наложиха като екстра. В днешно време най-много да сложат по някоя пръскалка, но дори и това решение е в челните места по безсмислие и ненадеждност.

    Коментиран от #4

  • 4 Шнура

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Пръскалките на днешните коли не само "най-много да сложат" или просто по желание. Има си изисквания на ЕСЕ, които казват, че на всяка къса светлина, която е с интензитет над 2000 лумена трябва задължително да има система за измиване. Това са най-вече Xenon светлините (повечето) и LED светлините. Има и халогенни, които са над 2000 лумена, но най-често се слагат на дългите. Причината да е неохдодимо измиване е, че поради силният интензитет, се получават отблясъци, които заслепяват насрещните водачи. Но, както знаем, ние сме в БГ и тук може да сложиш евтин китайски Xenon на всяка кола, предвидена или не за такава лампа. И на никой не му дреме колко и кого заслепява.

    Коментиран от #5

  • 5 Зорлем

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Шнура":

    Не знаех, че има такова евро изискване, но фактът, че масово няма пръскалки показва, че никой не монтира заводски толкова мощни къси, ерго въпросните пръскалки са си изгъзица отвсякъде.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Никой

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зорлем":

    Почти всички коли над 60-70 бона имат пръскалки. Защото като купуваш скъпа кола очакваш и хубави фарове. Просто днешните пръскалки са скрити в бронята и са с високо налягане и няма нужда от чистачки. Иначе през 80те и 90те чистачките бяха много на мода от Мерцедеси до Волва и мисля че са интересен детайл и нещо което повече няма да видим на нова кола.
  • 7 Шнура

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зорлем":

    До Зорлем (№5):
    Напротив, монтират. Моята кола е с LED светлини и пръскалки, а е една проста Шкода. И всички Шкоди с LED/Xenon имат такива - просто са такива изисванията.

    До Никой (№6):
    Чистачки няма да видим на новите коли, първо защото естетически и механично не са OK, но и поради това, че фаровете на всички модерни коли вече не са стъклени и чистачките биха наранили значително плексигласоподобният материал.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Dari

    2 0 Отговор
    Ксенона , задължително по оборудване трябва да има измиване
  • 10 Slavic Vibes

    2 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Знаете ли, че преди години, когато на мода бяха четирите кръгли фара" -- Факти.бг отново говорят на аба. Ако са "били на мода преди години," защо се появи Dodge Challenger със същата визия? Смея се с глас, защото някои хора просто обичат да леят ако!
  • 11 Дикембе Мутомбо

    2 1 Отговор
    Макар да не уважавам БМВ това е гениално в простотата си решение!

    Всъщност уважавам БМВ. Просто марката има отрицателна карма покрай повечето водачи на такива автомобили у нас.