Last news in Fakti

6 Март, 2018 13:43 4 292 9

Поръчай си снимка от Роскосмос

  • роскосмос-
  • сателитна снимка

Федералната космическа агенция на Русия разработва мобилно приложение, с което всеки ще може да направи поръчка за снимка на конкретен участък от земната повърхност от космоса. Програмата трябва да заработи през 2020 г., съобщава "Известия".

Приложението ще дава достъп и до огромен архив от готови фотографии. В случай, че снимка на желания район липсва, потребителите ще могат да поръчват заснемане на мястото, като посочат координатите, а системата сама ще изчислява времето на прелитане на спътника над желаната зона.

Снимките на Роскосмос ще могат да се използва както за любителски цели, така и за научни изследвания и разработки, а заплащането ще може да се извършва през самото приложение. Разделителната способност на изображенията е ограничена от техническите възможности на апаратурата в руските спътници - около 1 метър на пиксел.

Западни компании отдавна предлагат подобни услуги. Нова спътникова снимка на участък от земната повърхност струва около $11, но ако изображението се пази в архив, цената спада почти двойно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и още

    8 0 Отговор
    За данъчните служби и финансово разузнаване специален абонамент с големи отстъпки
  • 2 Разделителна способност

    3 2 Отговор
    И какво ще видят с тази разделителна способност? Щом един пиксел е метър, значи един автомобил ще е 6 точки. Най-малката снимка която могат да направят, с разделителната способност на екрана на телефона ти е един километър на два километра или иначе казано, около 2 000 000 квадратни метра.
  • 3 бай Иван

    5 3 Отговор
    Решила Мара,да се побара!!!
  • 4 Кcaniba

    4 5 Отговор
    сороснята е в траур.
    фащ пак ги няма - отразяват извънземно нашествие в съзвездието Алфа Кентавър
  • 5 Реалист

    3 7 Отговор
    Никога няма да дам и един долар на ушанките. Даже на бензиностанциите зареждам там където не са на лукоил горивата... САНКЦИИ ЗА ПУТЛЕР

    Коментиран от #7

  • 6 Щерю

    1 0 Отговор
    Със сигурност няма да е точно така работата...
  • 7 Котката на м

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    То трябва да спреш много неща тогава(АКО НЕ МЕ РАЗБИРАШ ПОЧЕТИ КНИЖКИ,АКО НЕЗНАЕШ КАКВО Е ТОВА ПОТЪРСИ В ИНТЕРНЕТ,НО НЕ ПИШИ НА ШЛЬОКАВИЦА),пък ако не ги спреш емигрирай 猫のお母さん

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стефан

    1 0 Отговор
    До номер 5
    Лукоил 70% е на Билденбергите и е регистрирана на някаква фирма в Холандия.