16 Май, 2018 17:04 8 333 12

Проста джаджа лъже автопилота на Tesla

  • tesla-
  • autopilot buddy-
  • автопилот

В САЩ пуснаха в продажба приспособление, което заблуждава автопилота на електромобилите Tesla и позволява на водача да не държи с ръце волана. Autopilot Buddy се състои от две пластмасови скоби с магнит, оформени така, че да обхващат спиците на кормилото.

При включен автопилот електрониката на Tesla контролира постоянно натиска и прилаганото усилие върху волана. Така системата разбира дали водачът го държи с ръце, което е задължително условие за работата ѝ. Autopilot Buddy обаче лъже сензорите.

Макар да не представлява нищо повече от две парчета пластмаса, приспособлението струва цели $179 (€152). Съвместимо е с воланите на Model S и Model X, а версията за Model 3 се разработва в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    23 13 Отговор
    Екоджендъри плащате 179$ и ставате още по-опасни...буквално !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    19 14 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Те големите мъжаги (пияните ушанки) изобщо не са опасни зад волана!
  • 3 кот такоа

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Не мога и не мога да разбера кому е нужна тая злоба? Какво против имаш Тесла? Кола като кола. В някои отношения е на светлинни години пред всички останали производители, в други отношения си личи, че е спестено. Абсолютно същото нещо може да бъде казано за всяка една марка коли на пазара. Ама дай му на бай ти Ганьо да мрази по нещо там и ще е доволен.
  • 4 Средна възраст

    12 1 Отговор
    После колата виновна!
  • 5 ккк

    6 0 Отговор
    Имаше клипове как същото се постига и с портокал. Потърсете го.
  • 6 Какъв си ти бе

    8 4 Отговор
    Какъв е тойя автопилот ако трябва да държиш волана?
  • 7 Мартин

    5 0 Отговор
    Ей на такива да им взимат книжките... Не е редно да се маркетират подобни джаджи за масови убийства, ако нямаше нужда хората да държат ръце на волана при автномомките, нямаше и да го изискват. Елементарна логика - ако някой можеше да създаде такава автономна система, то той щеше да разбие пазара и да завладее нишата, очевидно обаче има обективни рискове. Производителя е сложил тази защита за да не се претрепят хората, а те все пинизи. В ютуб има клипчета на които се вижда как един обикновен портокал върши същата работа - предполагам и всеки друг предмет който може да се заклещи между спиците на волана също ще Ви спести 179$.

    Коментиран от #8

  • 8 Човешка психология

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мартин":

    Напротив производителят е сложил това изискване за да си върже гащите пред застрахователите!!!!!!!
    На всички трябва да е ясно че всеки човек когато седне зад волана в началото се отнася много скептично и ръцете държи до волана и се оглежда като заек. След примерно 500км без никакви проблеми той вече не му пука, и тогава става белата.
    Типичен пример беше с ония Транс в Юбер, той след толкова км. без проблеми изобще не е гледал пътя а телефона си. Пробвай ти когато си на предната седалка и кара жена ти да си винаги нащрек както когато ти караш да те видя?????

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    4 1 Отговор
    От Тесла многократно обясниха, че това не е пълен автономен пилот, а тези идиоти продължават да правят простотии и после всяка една катастрофа се отразява на компанията. Има ли значение с каква кола ще катастрофираш, ако лъжеш системата му за сигурност? Не, няма, но Тесла го отнася. В последната катастрофа с включен автопилот се оказа, че шофьора е получил няколко сигнала и аларма да си сложи ръцете на волана и да поеме контрола, но не го е направил и после гръмки заглавия, че автопилота на Тесла убил човек, а то не е така.
  • 10 656

    0 1 Отговор
    "Има ли пилот в самолета" смешен филм беше
  • 11 Филифрич

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Човешка психология":

    Аз да си кажа - като кара жената съм по-нащрек отколкото като карам аз :)))

    Коментиран от #12

  • 12 Червеите изпълзяха

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Филифрич":

    Е то тогава каква ти е ползата от жена ти??? Уволнявай я :))