Last news in Fakti

26 Август, 2018 11:15 54 969 72

Топ 10 на най-добрите пистолети в света

  • пистолети-
  • оръжия-
  • топ 10
Топ 10 на най-добрите пистолети в света - 1

Първият пистолет е създаден в началото на 15 век и от тогава този вид късоцевни оръжия се усъвършенства непрекъснато. През годините са правени опити за какви ли не различни механизми, но в крайна сметка разновидностите са ограничени до револвери, полуавтоматични и автоматични (картечни). Кой обаче е най-добрият пистолет? Мненията по темата са много, като сега ще ви покажем становището по въпроса на youtube-каналът VSB defense, който показва едно любопитно видео, в което са представени накратко най-добрите пистолети в света. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАЛАС

    50 58 Отговор
    за съветска България най доброто е Макаров баце и СЕДМА СЕРИЯ ама на лада

    Коментиран от #5

  • 2 mediator37

    40 5 Отговор
    5 германски, 2 италиански (и двата на Пиетро Берета), Швейцария Австрия и САЩ- модели.

    Коментиран от #30

  • 3 Равносметков

    53 7 Отговор
    Време е българина да вземе съдбата си в свой ръце.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щайнер

    68 61 Отговор

    До коментар #1 от "ДАЛАС":

    Макаров е сред най-неефективните ефтинийки , точен е ама рита като кон , което го прави неефективен . Ако не бяха германците да покажат на американците и руснаците как се прави оръжие още щяха да стрелят с мускети и размахват мечове

    Коментиран от #11

  • 6 гост

    56 67 Отговор
    Макаров е може би най надеждния из между всичко създадено до сега. Изключително опростена конструкция. Пистолета има абсолютно всичко необходимо. Морално стар, но май по надежден няма да бъде създаден. За мен единствен минус са неудобните мерни прибори, но на тези габарити просто няма как...

    Коментиран от #8, #25, #50

  • 7 Бай Васил

    35 2 Отговор

    До коментар #3 от "Равносметков":

    Ние сме я взели,дадохме на света чушкопека .
  • 8 Щайнер

    58 38 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Е кое му е надеждното , с тоя откат от 10 пъти оцелвам в мишената 3 а с Валтера 10 от 10 бегай с тоя ръждив скрап за нищо не става , едно време баща ми викаше че по-добре да стреля с прашка поне ще е сигурен че ще уцели

    Коментиран от #10, #14, #48

  • 9 ПЕЕВ

    47 14 Отговор
    КЪВ МАКАРОВ КВИ ПЕТ ЛЕВА .ЕЙ ТОВА СА ПИСТОЛЕТИ.
  • 10 гост

    29 35 Отговор

    До коментар #8 от "Щайнер":

    А майкати кво казваше? Бил ли е точен и в друг план? Щото като чета кво олигофренДче си и си мисля, че и там не е нацелил и са те сабирали с лъжица

    Коментиран от #12, #44

  • 11 Бай Васил

    38 8 Отговор

    До коментар #5 от "Щайнер":

    Макаров ако рита като кон,Токер рита като ухапана камила по топките.
  • 12 Щайнер

    20 11 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Що бе , нещо яд ли те е ? -Такива нервозни истерии са за преглед при психиатър

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    20 13 Отговор

    До коментар #12 от "Щайнер":

    Извинете, баща ви да не е бил Робин Худ?

    Коментиран от #17

  • 14 Прашкар

    32 16 Отговор

    До коментар #8 от "Щайнер":

    Няма значение оръжието а кой го държи, по точно каква подготовка има, здравословно състояние и какво е упражнението.Макаров е надежден и е предназначен за защита ,като е на ефективен 10-15метра.Ако не уцелваш с него с Глок Берета , Зиг и арбалет е същото.

    Коментиран от #16, #20, #40

  • 15 Стига сте хвалили боклуци

    17 12 Отговор
    ''Макаров'' е ''Валтер'' от Втората световна и е много неудобен. Берета се разхлопва след дълга употреба и става неточен- цевта е в сглобка с ложата (не е фиксирана).

    Коментиран от #42

  • 16 Щайнер

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "Прашкар":

    Това е приличен и човешки отговор също така разбираем , а не като оня отгоре веднага с нападки че и майка ми му виновна че е психотичен

    Коментиран от #18

  • 17 Щайнер

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Не батман и робин е бил
  • 18 Прашкар

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Щайнер":

    Според мен класацията е относително точна .Може би на мястото на ЧЗ 75 трябва да е Браунинг Хай Пауър. Браунинга е по добре балансиран и удобен,а от опитът ми и по надежден при продължителна експлоатация.Все пак традициите на Австро Унгарската и Германската школа се отразяват в 2/3от пистолетите.
  • 19 kick

    23 7 Отговор
    Ползвал съм и съм стрелял с много пистолети, но Беретата няма равна като комплексни качества! Вече 15г. не ми е изневерила един път! Иначе Смит имат един невероятен револвер 686, който е номер 1
  • 20 селянин

    17 8 Отговор

    До коментар #14 от "Прашкар":

    Не знам през 21 век кой пистолет е най добър,но през 20 век са два -Колт-М1911,а другия е съветски ТТ-Токарьов е гледал и е взел най доброто от Джон Браунинг,и е направил евтин,здрав и надежден ТТ,930 год.СССР,купува от Музер лиценз за патрони 7,62,слагат ги на ТТ,става много мощен,пробиваш каска,бронежилетка..има и недостатъци,да стой без патрон в цевта-произвежда не произволен истрел,неудобен за продължително държане..

    Коментиран от #62

  • 21 някойситам

    5 4 Отговор
    Защо в класацията няма нито един револвер? Също така, странно, че не са добавили в класацията Колт 1911, както нито един пистолет с картридж .45 ?

    9х19 - според мене, не може да се мери с .45, който от 2 века на сам се исползва доста активно, в всички видове огнестрелни оръжия.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 ССС

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "някойситам":

    Понеже е класация за пистолет а не за револвер.Не е общо за ръчно огнестрелно оръжие за да са и те в кюпа.
  • 23 Прашкар

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "някойситам":

    И двата пистолета са свързани с Браунинг като конструктор.Най изчистения като габарити баланс и калибър остава Хай паур.Революцията в пистолетите действително е Глок-17 заради внедрените за пръв път иновации.Човека с най голям принос в оръжията е Браунинг.ТТ колкото повече го гладаш си го харесваш.Най голямото му качество е цената всичко е ефтино и трещи здраво.Дръжката му е кофти малко късичка.Един пистолет не стига колкото повече толкова повече

    Коментиран от #24, #28

  • 24 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Прашкар":

    Правилно. Ама на мен ми отказаха трети. Засега с два. 9х18 и 9х19 а на всеки му се иска и 45 да има.
  • 25 агата power

    20 24 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Макаров е толкова , надежден колкото руското автомобилостроене , крадено крадено и накрая за нищо не става , всичко произведено от Чехия и на запад е топ , от там на изток е тор , и все пак българино бъди горд дали сме на света чушкопека , акъл може да даваш само за чушкопеци и лютеница , но за оръжие НЕДЕЙ !
  • 26 стоян георгиев

    23 4 Отговор
    гледате кои пистолет ползват боините групи по света работещи с пистолети и си правете сметката.основно бачкат с глок или подобията му от немските компании валтер ,зиг зауер и т.н.ако това не бе наи-добрия пистолет спецчастите на сащ ,русия израел и т.н. щяха да ползват друго.парите едва ли са проблем за тях.другото са приказки за на маса.
  • 27 Механик пред блока

    17 8 Отговор
    Всички от изброените са добри в определена област, но не стана ясно по какъв признак са класирани? По точност, надеждност,скрито носене, вместимост?
    Първото място за Глок е разбираемо, съчетава много качества и рядко засича. Берета и ЧЗ засичат често. Валтер лежи на стари лаври. Зиг и Хеклер са "железни" дори буквално и поради това тежат. Ако човек тръгва на война и може да избира, няма да вземе пистолет който има много части, изисква поддръжка, засича, тежи, ръждясва. Глок е единствния пистолет от изброените, които си струва да се разглеждат като реално военно оръжие.

    Коментиран от #29

  • 28 Гост

    16 9 Отговор

    До коментар #23 от "Прашкар":

    Джон Браунинг е човека с чиито изобретения са направени всички съвременни пистолети - няма руски, няма немски. Обаче като започнете да величаете Глок, та чак ми се става смешно. В кое е иновативен, че не мога да се сетя?

    Коментиран от #35

  • 29 Гост

    19 6 Отговор

    До коментар #27 от "Механик пред блока":

    Глок засичал рядко? Ами той е един от най-капризните пистолети откъм захват. Да не говорим, че иглата му засича и ако е в кобур и скочиш с него от 50 см. Пък Хеклери изцяло от желязо не се произвеждат сигурно от 40 години. Глок е последния пистолет, който може да се разгледа като изцяло военно оръжие - такива са само 1911 и донякъде Берета. Полимерен пистолет за война е пълен оксиморон.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Радо

    15 0 Отговор
    Все пак не е за пренебрегване и задпистолетното устройство.
  • 32 стоян георгиев

    13 11 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    военно оръжие и пистолет са две взаимно изключващи се понятия.пистолета при военните служи само за да се самоубият с него.пистолети ползват спецчастите на полицията или тези на армията специализиране в борба с терористи в градска среда,както и различните охранителни структури пак в градските зони.другата ти лъжа е че глок е ненадежден заради засечки.напротив по статистика тои е един от наи-надеждните и именно за това е предпочитан .простотата на носенето му както и непретенциозността му към потдръжка и боеприпаси допълнително допринасят за водачеството му.както казах тва е пистолета предпочитан от основните спецчасти работещи с късо оръжие по света.ако глок не бе с тва ниво нямаше да го ползват така масово .

    Коментиран от #33

  • 33 Гост

    18 8 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Пак ли ти? Никой не те е питал - аз отговарям на човека, който твърди, че Глок е най-подходящ за война. Пък това за надеждността на Глок, може да си я разправяш в махалата, където никой не го е виждал на живо. Един съвет от мен - преди да напишеш поредната си простотия, просто ползвай поне чичко Гугъл. Напиши glock misfire и ще видиш каква глупост си написал, защото хората масово се оплакват от засечките му. А това със специалните части и изборът им на Глок, е такава демагогия, че чак е нелепо. Там оръжията се купуват от чиновниците и никой не пита служителите какво искат. То и SOCCOM имаха H&K USP Mark 23, ама дори и като заклет фен на марката, не ща да чуя за него. Така, че плети си плетките и не давай акъл за оръжия.

    Коментиран от #56

  • 34 Гоуст

    32 19 Отговор
    С каква психика трябва да си, за да казваш, че Макаров бил най-добрия пистолет... Боже, опази България от червената напаст!
  • 35 Прашкар

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    В използването на полимери.За първи път четох за него през 1982г сисание Военна техника оо външни издания.Сравняваха го като принцип на действие с Колт1911Предимства, лекота здравина лесно ослужване дълъг живот.Лично на мен не ми е удобен зашото имам навици с други оръжия.Избор голям.Тогава австрииците съзаваха оръжия с използване на полимери като АУГ Като всяко нещо вземаш това което търсиш за парите които имаш.Ако нямаш пари и големи изисквания вземаш Макаров Ако имаш пари си купуваш 10пистолета и 10 револвера от каквито марки искаш.

    Коментиран от #39

  • 36 Кирка в капака

    23 10 Отговор
    1. Глок, 2. Зиг, 3. Берета, ... 99. Макаров
  • 37 Макаров

    17 23 Отговор
    Макаров е истината ! Кой не верва, нека застане на 50 м. да му пробия тиквата..... 8 от 8

    Коментиран от #53

  • 38 ТТ АРКУС

    15 10 Отговор
    ТТ И АРКУС 98ДА ТОВА СА ПИСТОЛЕТИТЕ ТОЧНИ МОЩНИ И ЕВТИНИ ВСИЧКИ ДРУГИ СИ ПЛАЩАТЕ МАРКАТА ТОВА Е

    Коментиран от #41

  • 39 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "Прашкар":

    Няма такова нещо, първия в света пистолет изполващ полимери в рамата е немския Heckler&Koch - 15 години преди Глок: https://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_VP70
    Освен това Глок нито е първия с полигонална цев, нито е първия без чукче. Не вярвайте на простотите, а четете.
  • 40 ФСБ

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Прашкар":

    А какво ще кажете за "Стечкин" ?!

    Коментиран от #49

  • 41 без аналог

    13 2 Отговор

    До коментар #38 от "ТТ АРКУС":

    И ТТ и Аркус са оръжия , произлизащи от модели на Браунинг , първият е копие , адаптирано под друг патрон , а вторият си е лицензен вариант на Хай Пауър . Макаров е Валтер ПП с малки изменения , и двата пистолета са много надеждни и точни , но са слаби и са ефективни на 10-на метра ,конструкцията е проста , но не може да се адаптира за по- мощен патрон . Това че Макаров рита е глупост , всички пистолети с 9х19 имат по-голям откат , а българските версии имат и много плавен и добе настроен спусък . От тези 10-те , 6 са на базата на модели на Браунинг , притежавам CZ 75 Compact , а съм стрелял с армейската Берета , НК и Глок . Между другото , Аркус е сполучливо оръжие за парите си
  • 42 Мисисага

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Стига сте хвалили боклуци":

    Момче, ти изби рибата с това разхлопване на Беретата. А за сглобката да не говорим. Големи образи сте се събрали тук. Явно повечето сте пипали пистолети само отдалече и то киното. Сега е лесно. Всеки може да отиде в най-близкото стрелбище и да пожелае какъвто си иска модел пистолетот наличните и да стреля докато свърши парите. Има книги за придобиване на знания по огнева подготовка. А едно време какво беше.? Половината живот ти тежи ТТ, а другата РМ, като те убеждават, че това е върхът защото е съветско произведение. Добре, че бяхме виждали и Колт и Валтер. Светът през това време е дръпнал яко. Има полза от такива филмчета.
  • 43 По доставката

    6 0 Отговор
    Класации много...
    Зависи за какви условия ще се ползва- в градски от полицията, в бойни от армията, или от спец частите.Има разлика.Аркус бяха сравнително добри пистолети, Макаров зависи от стрелеца, но е неточен, ТТ е много точен.Имам 84 Берета и е добра.Щях да си купя 92 Берета която е трета в тази класация, но е неудобна да се носи и крие под дрехите.Макаров е боен пистолет, армейски а се използва масово в полицията ни.Това е безумие.
  • 44 826

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ти си неадекватен.Надали през живота си ,си държал оръжие,но веднага да напишеш някоя простотия ,защото си неуко русофилче и трябва да хвалиш руските тенекии.Макаров в действителност има голям откат и е абсолютно ненадеждно оръжие.Да не говорим и че е евтино копие на Валтера.
  • 45 Petko

    7 4 Отговор
    Руснаците автомобил не могат да направят, но Макаров е много успешен пистолет. Мощен патрон на разстояние 15-20 м. и трудно засича, а ТТ е Шпаген в умален вид. Който не е стрелял и с двата да спре да пише глупости.
  • 46 Ретко

    4 6 Отговор
    ТТ-все още няма аналог, евтин и страшно ефективен пистолет, мощен патрон за разстояния 150-200м. Изпитан през Втората свтовна война. Западняшките боклуци са само реклама на оръжие.
  • 47 Petko

    5 7 Отговор
    Пред Макаров всички са равни.
  • 48 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Щайнер":

    Аз съм доволен от Глок. Валтера не ми го хвали. Милиционерски пистолет, слаб и ненадежден. Преди беше на въоръжение в МВР, но се отърваха от него.
  • 49 Пешо

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "ФСБ":

    Стечкин е много готин, но аз не успявам да го удържа въпреки дървения кобур.
  • 50 Ефтини сензации

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Комунистическото простолюдие...
    Макаровеца е само за прости кумунетата. За всички други има много по хубави пистолети.
    Дрънкалата дето Глока им засичал да вземат да видят най после глок на живо.
    По трисе четирисе патрона на стрелба по мишени съм изтрелвал с глока и ни веднъж не е засичал!
    Глупавия макаров плюе куршумите в която посока намери. На всичкото отгоре рита като побесняло магаре.

    Има един български пистолет, който може да е в първите места на тази класация, хайде сега да се сетите за него!

    Коментиран от #57

  • 51 Ирник

    4 5 Отговор
    Убий безродник русофоб и потурнак.
  • 52 питанка

    1 1 Отговор
    Аз че не разбирам от оръжия е вярно, но не мога да разбера за какво ги ползвате вие всичките, които ги имате, освен за стрелба по мишени в ТИР или навън в природата пак по някаква цел. Но изказвания като: Не ми е изневерил - че да не стреляте по хора бре?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Кико

    1 1 Отговор
    Стечкин изключително опасен дава се само на службите ! Офицерски картечен пистолет може и еденична стрелба .
  • 55 нервен

    3 1 Отговор
    от няколко години имам Тульский Токарева .... не точен е за далечни цели но на разстояние от 50-тина метра е безумно мощен .... просто човек не очаква такова нещо от 100 годишен пистолет ....
  • 56 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    хахаха в моята махала всички са с този пистолет.предпочитан е от повечето охранители в българия също.пак заради лесното носене и непретенциозност към боеприпаси за разлика от много други марки.демагогия било купуването на глок за специалните части,още една шега!!!!ти да не си смешник в някои цирк и сега си решил да ни веселиш тук?и кво демагогско има спецчастите да речем на руската прокуратура да са въоръжени с тва оръжие ,а?или на маса други страни болни от пара и с възможности да купят квото искат.както казах ако не вземат глок ще вземат нещо немско подобно на него и тва ли е от демагогията ,а ?или просто си решил да ни умориш от смях!

    Коментиран от #58

  • 57 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ефтини сензации":

    Какви комунета сънуваш и къде видя да хваля Макаров? Изстрелвал си Глок викаш 30-40 патрона и не засичал - хахахахахахаха Я не се излагай моля ти се! Като си купил Голфа на пистолетите и се мислиш, че си голяма работа, хората разбиращи от оръжие ти се смеят! Гледай само да не ти се разтопи пластмасата, защото Глок не ползва фибростъкло в рамата - хахахахахахаха
  • 58 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Абе ти май наистина имаш дислексия и не може да проумееш какво ти се пише?! Кои охранители предпочитат Глок, че не мога да се сетя? НСО например е със Зиг-ове. И кога съм казвал, че ако не е Глок, трябва да е Макаров - ти нормален ли си изобщо?
    Аз съм бил смешник - хахахаххахахаха Ела на тренировка по IPSC на "Герена" да видиш, че само в най-ниската дивизия Production се стреля с Глок, всички останали дивизии стрелят с CZ, Tangfolio, Sig Sauer, STI. Аман от тъпизмите ти, засрами се малко и се скрий. Как се понасяш да си толкова неграмотен, не знам?

    Коментиран от #59

  • 59 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    тва за което говорише съвсем друго нещо.този тип стрелба има сериозно тунинговане,оръжията там не са за масова употреба и ежедневно носене.в този тип стрелба има хора с тунинги за над 20000 лева ,което предполагам знаеш и ако говорим за светвно ниво има бая топ стрелци дето са с глок,които ако трябва да съм честен реално не е глок,както една лада самара на париж дакар не е реално лада.този тип оръжия имат прецизни настроики свързани с противотежести,корекция на заряда и т.н. и тн. неща невъзможни за стандартното оръжие,ползвано в боина среда,макар че има и маниаци които работят с такива пистолети,но те са по-скоро изключение.охранителите в частния сектор ,които са в пъти по-тренирани от нсо основно ползват глок собт също.що купуват глок ? както казах тои е лесен за употреба непретенциозен е и не засича.упражненията които еждневно се тренират от охрнителите и на които държат переодично изпити се взимат лесно с глок.възможно е и с други оръжия но със същите принципи .проблема на зига ,валтера или хеклера че са по-скъпи ,а нямат нищо повече от глока,напротив в много от случаите те са по-претенциозни към муниции или по-трудни за потдръжка.та тва е накратко.та казано обобщено глока е оръжието на спецчастите работещи реално на терен с късоцевно такова.и чети добре кво съм писал,никъде не съм писал за макаров.

    Коментиран от #60

  • 60 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    Стига с тези частни охранители и СОБТ. Дадох ти пример, че тюлените имат Хеклери или викаш СОБТ са по-тренирани? Глок засича повече от Зиг и Хеклер - ФАКТ. Само човек, който не разбира от оръжия може да твърди обратното. Глок е евтин пластмасов пистолет, който още като го купиш задължително трябва да му смениш пластмасовите мерници и смотаната възвратна пружина с пластмасов водач, както и да му полираш дисконектора и чак тогава заприличва на пистолет. Не се излагай да ми величаеш този посредствен пищов!

    Коментиран от #65

  • 61 Слав

    2 1 Отговор
    Брей, че глупости са се изписали тука...
    На първо място следва да е Browning GP35 т.к. се явява отправна точка за "модерните" пистолети. 99% от пистолетите с подвижна цев ползват браунингова система за заключване. Пистолетът е доказал себе си и е използван в 40 армии по света. Аркус никога не са го правили по лиценз - копирали са го и се е получило добре. Берети, Хеклери, Зигове и т.н. шитни използват неща измислени от бащицата JMB. Това в никакъв случай не ги прави лоши, напротив, но зададе ли се въпроса "Кой е най-добър" - шапки долу за ХайПауър-а.
    Относно Макаров - оръжие направено да работи. Съвършено в своята простота и надеждност.
    Глок-а е машина за пари. Някой беше казал, че Глок е първия полимерен пистолет - е НЕ Е! Погледнете H&K VP70.
    Първата генерация на Глок е била пълна с проблеми - като започнеш от това, че се е разглобявала сама при тестовете до нежеланите изстрели. Глок имат едно предимство, което смазва конкуренцията на цивилния пазар - знаят как да продават и имат уникално изградена дилърска програма и не жалят пари за реклама.
  • 62 николай

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "селянин":

    Колкото до пистолет с калибър 7,62 мисля, че чз 53 е доста по добър от тт. Също толкова точен, но значително по надежден.
  • 63 бг Сталин

    1 3 Отговор
    ТТ,и Стечкин Боговете на късоцевното оръжие.Другите са просто пневматика пред.
  • 64 ттков

    0 0 Отговор
    Статия за разлайване на кучетата. Първо трябва да се каже за какво ще се ползва пистолета, за да кажем кои са най-добрите точно в това за което ще се ползва. Едно е армейски пистолет, съвсем друго е този за самоотбрана и още по друго е такъв за ползването при специални операции. Така, че дайте да видим за какъв пистолет става на въпрос и тогава да градим класации. Неизменно под всяка подобна статия се намесва ПМ. Явно има защо. Дразнещото е обаче, че пишат разни пубери, които са виждали пистолет само на картинка. Само мога да им кажа, че съм го носил, като служебен доста години и мишената на 20 м не я пропущам никога. Не казвам, че всеки изстрел е десетка, но ВИНАГИ всичките са вътре в очертанията. това, че някой не може да стреля не прави пистолета лош. За мен обаче сбърканото при ПМ е че се наложи, като пистолет за армията. Неговото предназначение според мен не е там, но това е друга и много дълга тема. За самоотбрана този пистолет е топ. Компактен, евтин, евтини боеприпаси, изключително надежден и безотказен. Патрона няма голяма пробивност и това го прави идеален за градска среда и няма опасност да перфорира жертвата и да нарани друг. И не е толкова смъртоносен, колкото има шоково въздействие върху тялото. Разбира се попаднал в жизнено важен орган няма да даде никакъв шанс на жертвата. В момента съм с Валтер П77, който е по-малкото братче на П99. Купих го от колега, който замина при дъщеря си в Америка на символична цена. Почти подарък. Добро оръжие, ко
  • 65 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Гост":

    ами не са само те както ти казах глок го ползват много повече спцчасти от всеки друг пистолет.собт са само едни от тях,но глок ползват от сащ до русия навсякъде .частните охранители ти ги дадох като пример,както и ти се аргументирах.да може да направиш подобрения ,може да смениш мерни прибори,може да смениш пружината или да изпилиш иглата или да сложиш противотежести на рамата...може да направиш хиляди неща както на глока така и на останалите такива пистолети,но тва няма да промени фактите че глока е наи-разпространеното късоцевно оръжие сред работешите с такива,което нито е случаино нито е демагогия ,а се дължи на качествата на пистолета,които са безспорни.
  • 66 един там

    1 2 Отговор
    Не спорете! Няма смисъл!
    Ако някой търси добър пистолет, той се нарича „Гюрза”. Поразява мишени на 100 м колкото му е прицелната стрелба и е един от най-мощните да не кажа най-мощният 9 мм пистолет. Не случайно е забранен в САЩ и др. държави по простата причина, че бронежилетките от най-висок клас ги пробива. Лошата новина е, че много трудно се намира, но ако ви попадне такъв си го вземете. Няма да съжалявате!
  • 67 jullliann72

    1 0 Отговор
    Макаров е Валтер колкото и аз съм негър.Да наподобява Валтер ППК от 1929г.Но само толкоз.Има 29 части срещу 53 на Валтера,друг предпазител,друг патрон.Старичък,но наистина надежден,бие точно на 25,че и на 50м стига да е прострелян добре и да умееш да си служиш с него.Разбира се има и недостатъци,но всяко нещо на тая Земя ги има.Няма лоши оръжия има калпави стрелци,другари офицери.))))))))))
  • 68 Топ кар рент вб

    0 0 Отговор
    Какъв бихте ми препоръчали да си пупя
  • 69 Топ кар рент вб

    0 0 Отговор
    Да е удобен като за новаци.
  • 70 М5М

    0 0 Отговор
    АЗ СЪМ С ДВА...ЕДИНИЯ Е SIG SAUER P320 А ДРУГИЯ Е GLOCK 17....И ДВАТА СА МИ СУПЕР УДОБНИ....НАВРЕМЕТО КАРАХ КУРСА НА ГЛОК-17 И ОТ ТОГАВА СЪМ САМО НА ТАКЪВ ТИП ПИСТОЛЕТИ....ХУБАВО Е ДА РАЗПОЛАГАТЕ С ДВА ОТ ЕДИН ТИП С ПО 17-ПАТРОНА В ПЪЛНИТЕЛ ОБЩО 34 ПАТРОНА В ГОТОВНОСТ И ОТДЕЛНО КАКТО ПРАВЯ АЗ СИ НОСЯ ПО ЕДИН РЕЗЕРВЕН ПЪЛНИТЕЛ И ЗА ДВАТА, НЕ СЕ ЗНАЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ ЩЕ ПОПАДНЕТЕ ДА ИМАТЕ ЗА ВСЕКИ СЛУЧЕЙ !!!

    Коментиран от #71

  • 71 Дан40

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "М5М":

    Кой ли знае как се правят тези класации ? Пистолетът трябва да е съобразен с физиката на ползвателя и условията при евентуалната му употреба . ЛИЧЕН ОПИТ ! 1. ЧЗ , Броунинг Капитен и Хай Пауър - последните два на дъмпингова цена при разпродажба ЗА МЕН се оказаха не добре Композирани ! Едър мъж съм със съизмерни ръце и китки ! Тези пищови при взведени ударници , които имат револверна визия , Ударниците и на трите опираха в меката част на китката ми между палеца и показалеца - горе и леко прищипваха меките тъкани !!! ТТ и ПМ с годините мъкнати по Южните гарнизони - да ме прощават любителите им ! ДВА СЛУЧАЯ - един във ВНВУ и един в БНА - ТТ на спусъка си има една пластина плоска и клиновидна . Обработена е против износване и стои червеНИКАКва на цвят . При износване ТТ стреля , като картечен пистолет . Зареждаш ,прицелваш , натискаш и 8 бр . на автоматичен !!!Около теб и пред краката ти ! За това - толкова ! 2 . Обикновен ПМ ! Разработван от 1949-54 г. на основата на Валтер ППК . Голям принос на руснаците ! Съкратили му половината чаркове ! СЛАБ за армейско оръжие и НЕУДАЧЕН за полицейско ! > . На база на ПМ доразвиват СТЕЧКИН . С няколко опции в повече и в същия принципно работещ формат - Слаб боеприпас , автоматика НЕПОДВИЖНА ЦЕВ и свободен ход на затвора . Я някой началник около 180 см висок и поне 90 кг да си го запаше /не с дървения кобур / и да си разнесе телесата десетина часа
  • 72 Йордан

    0 0 Отговор
    ЗА МЕН НАЙ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ИМА - ВМЕСТИМОСТА НА ПЪЛНИТЕЛЯ.
    ИНАЧЕ МНОГО ДОБЪР НА ПЪРВО МЯСТО ЗА МЕН Е - ЗИГ ЗАУЕР , А НА ВТОРО Е ЧЕШКИЯТ ПИСТОЛЕТ - CZ. ГЛОК СЪЩО НЕ Е ЛОШ НО ИМА ПЛАСТМАСА ПО ДРЪЖКАТА. РАЗБИРА СЕ ИМА МНОГО ДРУГИ ВИДОВЕ И МАРКИ НО АЗ САМО ИЗКАЗВАМ СВОЕТО МНЕНИЕ.