30 Август, 2018 11:56 13 678 7

За двигателите T6 и T8 на Volvo

  • volvo-
  • t6-
  • t8
За двигателите T6 и T8 на Volvo - 1

В рамките на повсеместен даунсайзинг, Volvo премина от пет и шестцилиндрови двигатели на четирицилиндрови с турбо. Индексът Т6, който по-рано означаваше, че под капака е монтиран шестцилиндров силов агрегат, сега означава, че моторът е с четири цилиндъра, но с голям бонус - механичен нагнетател и турбокомпресор.

По-малкият ме брат Т5 също е четирицилиндров и е снабден само с турбокомпресор. Интерес обаче представлява двигателят с нагнетател и с турбо. Той е с обем два литра, а мощността му е 320 конски сили. Максималният въртящ момент е 400 Нм и се предлага за моделите XC90, S90 и V90.

Този мотор работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия Geartronic, производство на японците от Aisin. Но и този мотор започна да търпи електрификация. Обединяването на Т6 в общ силов тракт с електромотор доведе до т.нар. T8 Twin Engine. Перспективата обаче е постепенно електромоторите да изместят двигателите с вътрешно горене и колите с марка Volvo да станат изцяло електрически.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    28 3 Отговор
    в интерес на истината тия волва по-новите като s60 s80 и xc60 адски много ми харесва как возят и колко спокойно е вътре. За семеен автомобил нямат равни!
  • 2 Ивчо

    12 1 Отговор
    Наистина са адски красиви и с яки двигатели.
    Най-важното в колата са хората-а Волво ги пази най-добре!
  • 3 Гошо

    7 2 Отговор
    Няма по - Добро съотношение : - цена качество
  • 4 T5 AWD

    3 1 Отговор
    Истината беше турбинираният 2435 куб.см. с петте цилиндъра в редичка, напречно отпред. Е това беше двигател, комбиниран с AWD - направо приказка. Адски съжалявам, че навремето не можах да си намеря читав екземпляр (за секънд хенд говорим). Най вероятно щях да си го карам и досега.
  • 5 Абоната

    5 2 Отговор
    Лошото им е, че ресурса на моторите се изтисква за 5-6 години и после ще псуваме, че караме калпави шведки като започнат да идват по нашите автокъщи ...
  • 6 Racing

    4 2 Отговор
    Отдавна и Волво слря да прави коли , които бяха отдадени на качество и дълъг живот на двигателя . Сега всичко е бизнес и кич .
    Всичко след 2xx0 година е пълен отпадък . И моля господин T5 AWD да не коментира защото точно този мотор е адски трошлив поради тънките стени на ризите . Редовно блоковете са спукани между 4-5 цилиндър. Нищо лично просто от тези коли ми побеля косата . Пожелавам на марката успех .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.