30 Октомври, 2018 14:36 2 502 12

Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи

  • авв-
  • kangqiao-
  • завод-
  • шанхай-
  • роботи
Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи - 1

Международната технологична компания АВВ обяви, че е заделила сума в размер на 150 млн. щатски долара за строителството на завод, в който роботи абсолютно самостоятелно ще правят себеподобни.

Новият производствен център ще се нарича Kangqiao и ще бъде построен в близост до основния корпус по роботехника в Китай. Заводът на АВВ в Шанхай ще започне да функционира в края на 2020 година.

Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи

Цялата информация за новите продукти ще се следи изкъсо от човешки персонал в корпуса по роботехника в Китай, като целта е при производството на роботи от роботи да не се стигне до нежелани аномалии.

Новият завод ще работи по нов гъвкав план на основата на взаимосвързани "острови", а не на фиксирани поточни линии. Автоматизацията ще е на цялата територия на завода, като включително и транспортните средства ще са автономни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 C3PO

    9 6 Отговор
    Каква перверзия!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 измираме и последните

    9 3 Отговор
    Богатите има трябва лукс, машини, техника, апарутра, имоти, коли , компютри, не емоционално, здравословно, адаптационно, квалификационно-променливия поради биологични закони и трудно управляем фактор човешки персонал, хора. Може да дойде време и да се направи Изкуствен интелект, който да е своего рода Бог.
  • 4 гнида

    5 4 Отговор
    Каквото си направиш , няма кой друг да ти го направи ! Остава съвсем скоро някой робот да реши , че човекът е променлива която е добре да клони към нула ......

    Коментиран от #12

  • 5 Емил

    8 5 Отговор
    Като са заменили конете с трактори, пак е имало подобни тъпи коментари! Човекът носи Божие подобие - Диханието и трябва се развива докато стане единосъщ с Бог, а не само да копа земята или да прави компютри. Човеците ще строят нови планети и галактики!

    Коментиран от #7

  • 6 Прост и богат

    6 3 Отговор
    (някой от) Богатите са най-големите тъпаци. Не само, че предизвикаха глобалното затопляне от чиста алчност, не само, че правят войни за печалби ами и поредната простотия - роботите и изкуствения интелект. То алчно, алчно, алчно да лапа и не мисли за по-далечни последствия.
  • 7 Прав си но по принцип

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Прав си, ей един да удари десетката. Ще строим френдче, ама да не се спънем по пътя, че е много вероятно. Да не стане интелекта на Скайнета да ни го тури, подло, по роботски.

    Коментиран от #9

  • 8 Брат ми

    2 2 Отговор
    Супер, време е за това.Роботиката и изкуствения интелект ще бъдат в помощ на хората.Важното е контрола да бъде на ниво и нещата ще са ОК.

    Коментиран от #10

  • 9 Брат ми

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Прав си но по принцип":

    Слагам ти + щото филма със Скайнет,винаги е възможен.
  • 10 Салам Алеко

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Брат ми":

    2025 г. Първите роботи които ще могат да мислят и да смятат! Ще започнат да отглеждат и зеленчуци и и плодове и животни! И започва раят! Тези които командват ще намалят населението на света до около 300 милиона! И на земята ще бъде рай! Аз няма да съм в тези 300, а ти?
  • 11 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Дано само да им е читав изкуствения интелект че ... Facebook се наложи да спре изкуствения си интелект, след като той спря да следва правилата и започна да ги заобикаля, съобщават специализирани медии. Системата взела решение, че английският език е твърде тромав и неефективен и започнала да комуникира с отделните си части, търсейки нов метод на комуникация и преговаряйки кой е най-добрият.

    Информацията идва само дни, след като предприемачът Илън Мъск предупреди, че изкуственият интелект е най-голямата заплаха пред човечеството днес, а по-късно основателят на Facebook Марк Зукърбърг оспори твърденията му и заяви, че е оптимист. В отговор Мъск нарече познанията на колегата си в областта "ограничени".
  • 12 Японеца

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "гнида":

    Много филми гледаш, няма как да стане!