Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 10:33 2 871 3

Volkswagen и Ford с общи платформи

  • ford-
  • volkswagen-
  • платформи-
  • meb
Volkswagen и Ford с общи платформи - 1

Слуховете за възможно сътрудничество между VW и Ford започват да се потвърждават. След като през лятото двете компании подписаха контракт за сътрудничество в сферата на лекотоварните автомобили, сега стана ясно, че не е изключено VW да предостави платформата си за електрически автомобили MEB на Ford.

Информацията е на Automotive News, които цитират финансовия директор на Volkswagen Франк Уитер. Фактът, че общите интереси на двете компании започват да се разпростират и извън лекотоварните автомобили се потвърждава и от The DetroitBureau, които твърдят, че преговорите са в напреднал стадий, но повече подробности към момента няма.

Няма и официална информация от двата концерна. Уитер заявява още, че целта на VW е да стане по открита и, че е напълно възможно компанията да дели платформи и с други производители. Все още обаче това е само на теория и няма официални решения. От Bloomberg пък твърдят, че двете компании ще обединят усилията си в създаването на автономни транспортни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    5 2 Отговор
    фауве не са лоши коли обаче имат някои двигатели където е най-добре да се стои далече от тях. като платформа тази на Jetta е най балансираната
  • 2 Хихо

    9 0 Отговор
    Нищо ново, вече са го правили с шаран и галакси...
  • 3 Мондео

    4 0 Отговор
    Форда си имаше много положителни страни,сега ще иде всичко в канала- още една марка на ВАГ/ не точно,ама почти/