Last news in Fakti

3 Декември, 2018 12:54 3 903 11

Внимание: Онлайн-чатът е видим, преди да бъде изпратен!

  • онлайн-
  • чат
Внимание: Онлайн-чатът е видим, преди да бъде изпратен! - 1

В наши дни т.нар. онлайн-чатове присъстват в много от интернет площадките, предлагащи различни стоки и услуги. Чрез тях човек може да се свърже с оператор специалист и да го разпита за различни характеристики на продукта. За целта, на сайта има специално поле, в което вие пишете своите въпроси, а много бързо след това получавате отговори.

Интернет порталът Gizmodo обаче публикува скрийншот, който показва един такъв разговор между потребител и оператор. Клиентът задава директен въпрос до оператора дали вижда текста, който той набира, преди да му го е изпратил.

Внимание: Онлайн-чатът е видим, преди да бъде изпратен!

По думите на оператора, той има представа за какво ще го пита клиентът, като така има повече време да намери нужната му информация.

Изследване по темата беше публикувано на сайта Hmm Daily, от което също става ясно, че операторите виждат текста, преди да сте го изпратили. Темата разбуни духовете и много от потребителите в интернет реагираха, като заявиха, че това нарушава човешките им права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    41 2 Отговор
    затова ли не ми давате да коментирам определени статии?

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектант

    11 3 Отговор
    добро утро топла вода за боза
  • 4 куимби

    9 1 Отговор
    То вече мислите са ни видими преди да ги изразим така че какво остава за един чат
  • 5 Сатаната

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Заради мен днес направо свалиха статия.
  • 6 да ама не

    17 2 Отговор
    Това "предимство" се неутрализира елементарно. Пишеш това което искаш в текстови редактор (word,wordpad,notepad и т.н.), и го копираш. После paste в полето за чат и го изстрелваш на оня отсреща точно за секунда. И така става точно обратното - седиш и чакаш докато оня се поти да го чете, обмисля и отговоря.
  • 7 Иванов

    5 1 Отговор
    Вижда се, разбира се. В днес, аз пиша, а мъди трие още по време на писането. Писна ми оя и вече не стъпвам там. Явно и на други им писна и разбираемо сайта им западна.
  • 8 Площадник

    4 1 Отговор
    А бе, на площадката не й ли викаха платформа, или това е жаргон някакъв... На руски наистина си е площадка.
  • 9 кодер4ето

    1 2 Отговор
    на ви асинхронност и джава скрипт гадории, и бълвоч от стотици js библиотеки, които ползвате, а не знаете какво вършат, но за по-лесно ги тургате и чупите браузъра, а и сайта ви става хилав ... js биваше навремето... вече е уродясал!
  • 10 BG NETWORK

    0 1 Отговор
    Най-добрия Български Web Chat - > http://My-Chat.org/

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.