9 Януари, 2019 12:43 4 927 7

Симулатор на потно шофьорско седалище

  • ford-
  • robutt-
  • симулатор

През последните години инженерите на Ford неуморно бълват все по-екстравагантни разработки в областта на автоматиката, но най-новият им проект слага всичко създадено до момента в (буквално) задния си джоб. Както подсказва името му, Robutt е робот, който имитира задни части.

Ford използва тази машина отдавна, за да изпробва издръжливостта на автомобилните седалки. От миналата година обаче в тестовия процес е добавена влага, така че да се симулира изпотен след тренировка или друго физическо натоварване шофьорски задник.

Само за три дни Robutt може да седне зад волана 7 500 пъти, което се равнява на 10 години непрекъсната експлоатация. За модел е ползвана физиологията на средно статистическия мъж - възглавницата на робота се загрява до 36 °C и се импрегнира с 450 милилитра вода.

Главният инженер на Robutt Флориан Рохвер смята, че с новата си функция симулаторът му става незаменим при проектирането на автомобилни седалки, които издържат на всякакви въздействия. Потният седалищен тест е приложен за пръв път при разработката на Fiesta, а от тази година ще се използва при всички модели на Ford.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Съм Урод

    3 4 Отговор
    Симулатор на накано човешко и метнато върху седалка на на друго човешко препотено симулаторно седалище. - направихте ли вече?
  • 2 Гуньо Простия

    1 2 Отговор
    За ГАЗ ли става дума бре не моа ви разбера?

    Коментиран от #6

  • 3 Джудже

    0 4 Отговор
    Браво, следващата разработка ще е за седалка с вградена тоалетна, така нуждата от памперси за венните ще намалее драстично.
  • 4 Гост

    0 2 Отговор
    Става въпрос за симулатор, но шофьорите какво ги грее това.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гуньо простия

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гуньо Простия":

    Казах ти вече да ме използваш ника. Почваш да ме дразниш
  • 7 Иван

    4 1 Отговор
    А тоя Robutt, може ли да пръдне 10-тина пъти?
    Така де, нали трябва да е по-реално