9 Януари, 2019 19:08 6 051 4

Французи измислиха "невидимо" ремарке

  • valeo-
  • xtravue trailer-
  • ремарке-
  • прицеп
Французи измислиха "невидимо" ремарке - 1

Френският производител на части за автомобилната промишленост Valeo представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас система, която позволява на водача буквално да вижда през ремаркето зад автомобила. Електронният помощник XtraVue Trailer улеснява най-вече маневрирането и паркирането на заден ход, но подобрява и видимостта назад.

Системата функционира благодарение на няколко камери, монтирани в задната част на автомобила и ремаркето. Картината от тях се компилира в единно изображение, което се предава към отделен дисплей. XtraVue Trailer може да направи "невидим" всеки прицеп независимо от размерите.

През 2015 г. аналогична система с името Transparent Trailer представи Land Rover. При нея картината се генерираше от камери в страничните огледала и безжична камера в задната част на ремаркето. Технологията се използва в системата Ground View в новия Range Rover Evoque.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    32 8 Отговор
    Назад мн сте назад Боко тиквата измисли данъци и невидимо заплати,

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Яшко":

    Смешно е, ама вземи наслагай малко запетайки, че половин час се мъчих да разбера какво искаш да кажеш.
  • 3 късо име

    8 3 Отговор
    Безмислено и скъпо. Камера за задно виждане, монтирана на ремаркетд, дисплей вграден в огледалото за обратно виждане и имаме същата полза - лесно и евтино, има го и в алибаба...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.