Last news in Fakti

7 Юни, 2021 15:36 3 331 4

Нова японска технология срещу COVID-19

  • 3d принтер-
  • респиратор-
  • нова технология-
  • безконтактен екран-
  • международна космическа станция

Японски лекари са създали респиратор, пригоден за употреба на земята, използвайки космическа технология

Това е японска технология, която идва точно в точното време, съобщава Евронюз.

Японски лекари са създали респиратор, пригоден за употреба на земята, използвайки космическа технология, като може да бъде създаден чрез 3D принтер.

Един от създателите му, д-р Ишикита Наоюки, казва, че е революционен, защото не се нуждае от електричество, за да работи: „За работа с вентилатора е достатъчна обикновена помпа и въздушен компресор.“

Апаратът се състои само от четири части. Проектите за тях бяха изработени на 3D принтер на борда на Международната космическа станция, показвайки, че вентилаторът може дори да бъде направен и използван по време на продължителни космически мисии.

Д-р Ишикита иска да предложи устройството безплатно на света: „Защо не? Защото е естествено да помагаш на хората. Така че, ако споделям данните, то така ще можем да спасим човешки животи.“

Има още едно изобретение, което също може да спомогне да се намали контакта по време на пандемията. Произведен в Хирошима, безконтактен екран пресъздава 3D изображения, които се носят във въздуха. Наречен ASKA3D, той проектира дисплей с течни кристали във въздуха, като холограма. Вече се използва в музеи, шоуруми и конгреси.

Без да е необходимо да се докосва екрана, той предотвратява разпространението на COVID-19, както и всяка друга болест, която може да се предаде чрез допир до повърхности.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    9 7 Отговор
    От Изтока дават на западналите безплатно, за благото на обществото, а орките го използват за убийства и печалби.

    Коментиран от #2

  • 2 Ерец

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Изглежда си доста подробен на тема Япония.Но би ли ми написал защо ел.ток на архипелага е разделен на 50Hz и 60Hz?От къде идва това разделение ?
  • 3 гост

    3 1 Отговор
    Нищо не разбрах... Кво ще се прави сега?
  • 4 Петър М

    3 2 Отговор
    Четох до: "космическа технология" и спрях. Инженер по електроника съм.