Last news in Fakti

31 Май, 2017 10:26 13 522 56

Военна полиция като НСО? (ВИДЕО)

  • военна полиция-
  • нсо-
  • военни

Колоната не дава път на други автомобили да преминават, блокират пътя им с пуснати буркани

Военна полиция като НСО? (ВИДЕО) - 1

Прави ли се военна полиция на НСО.. Незнайно защо над 10 леки автомобили и един джип с надписи на военна полиция бяха блокирали магистрала „Марица“ посока Хасково на 2 км. Това става ясно от видео, изпратено от читател на Факти.бг.

Цялата колона се държи неадекватно на магистралата и се движат с 80 км. Колоната не дава път на други автомобили да преминават, блокират пътя им с пуснати буркани.

Държанието на пътя на някои от автомобилите със специален режим на движение е неадекватно същите се движат на ляво на дясно и имитират Специалните служби като НСО.

Не се виждат нито камиони с войници нито линейки, за да правят такъв специален ескорт и блокиране на магистралата.

На видеото се вижда как при изпреварване на колоната с кола и джип от ескорта притискат без причинно към мантинелата движещата се кола от ляво, която ги изпреварва. Ами ако бе станало ПТП с тези си неадекватни движения от страна военна полиция.... кой щеше да носи отговорността!!! Оставаме с чувството , че в колоната от ескорта се е возил VIP персона, който се е наслаждавал на новата магистрала и гледката около нея при наличието на над 10 автомобила с буркани, блокиращи магистрала Марица и се правим на разсеяни и забравяме за случилото се.

Явно така ни е най-угодно в кавички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 4 Отговор
    Държавата е в ръцете на "Наглите"

    Коментиран от #3

  • 2 Бай брадър

    29 7 Отговор
    Трябва да са возили новия министър на Отбраната и са си пиели в джипа водка. Луда работа .....удрииии бай Филипе.
  • 3 МАФИЯ

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Държавата е връце на "МАФИЯТА"

    Коментиран от #9

  • 4 e3Е

    21 7 Отговор
    е сега очаквайте и гранична полиция да се изкаже на магистралата с джипове и буркани
  • 5 попа

    49 22 Отговор
    .аси измислицата, нищо нередно несе забелязва в клипа, всички участници в движението си спазват правилата. Статията е абсолютно търсене на скандал.
  • 6 гост2

    55 20 Отговор
    Никъде не видях притискане към мантинелата, напротив, махнаха с ръка и му дадоха път. Редно е да сме по - обективни, а не по всеки повод да търсим най - лошото в другите, без да виждаме себе си.
  • 7 НСО 7

    19 17 Отговор
    Затова съм казал !!!!
    Повече от 2 ма военни на едно място не трябва да седят.Каму ли 15 коли в колона да карат .Как се вживяват горките без да знаят ,че нарушават инструкция при която изрично е отразено - включени звуков и светлинен сигнал при движение на ескорт от специален вид.Тука според мен военна Полиция се връщат от семинар( пиянски банкет ) или са тръгнали на там.Кадее блее Новия министър Каракачанив да им събере кетапите.🤣🤣🤣
  • 8 Хайко

    10 13 Отговор
    Кратуни.
  • 9 некойси

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "МАФИЯ":

    Съгласен съм, но по-скоро бих казал, че вече мафията е държавата.
  • 10 Госът

    12 12 Отговор
    Ужас! В каква държава живеем.... А не трябва ли по закон, господата военни да се движат най в дясно на платното и да дават път на всички останали....?!

    Коментиран от #18

  • 11 Катаджия

    9 6 Отговор
    А къде е кат да ги санкционира с новите Киа моторс.Уаааауу
  • 12 Азззз

    30 8 Отговор
    Не видях блокирана магистрала, нито притискане! Май Ви е скучно :-D Движението им няма нищо общо с това на НСО, дори можеш и да влезеш между тях!
  • 13 Законн

    8 7 Отговор
    Този Закон и правилник за движение по пътищата само ние обикновенните хора ли трябва да го спазваме??? Какви са тези обиновенни воени какво ескортират ,че със включени лампи , танкове,пехота,оръжия ли ескортират , че няма да дават път на хората от народа.Скапана и крадлива Военна Полиция нищо не правят взимат по 2000 лв.заплата а обикновения полицай 600 лв.че е по цял ден наряд с 3 литра бензин и си слага и от собствения джоб дори понякога.

    Коментиран от #21, #55

  • 14 НОВИНА

    31 7 Отговор
    Какво СКАНДАЛНО се случва в този клип? Кой къде е изблъскан? Кой кара неадекватно? Кой и как блокира магистралата?
  • 15 Злобен народ

    26 9 Отговор
    Никакви нередности не видяхме, отново лъжливи новини и изсмуква ни от нечий кални пръсти догадки.
  • 16 НОВИНА кЪМ НОВИНА

    4 14 Отговор
    Ти без очи ли си или се правиш на луд или си военен.Не виждаш ли ,че е щяло да стане без малко скандал.Да не дава господ да е била жена зад волана.
  • 17 евала

    23 7 Отговор
    Е***и Новината!
    Утре чакаме някой да се оплаче, че линейка с буркани е минала на червен светофар и че пожарна е спряла на синя зона без да си е платила за 1 час...
    Журнализъм...
  • 18 onq bez konq

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "Госът":

    Дам,по закон,когато има военен конвой от камьони,трябва да се движат най в дясно,както и да отбиват,зада пропуснат колоната зад тях,ако има такава.В случая,няма никакво нарушение,всички минават в дясно зада пропуснат автимобила на търсача на едноминутна слава.
    Факти,за разлика от някои други медии,поне вие гледаите обективно.
  • 19 Абитуриенти

    2 18 Отговор
    Ако бяхме го направили ни по баловете щяхте да ни разчекнете.Ама сега щото са някой военни си траем.Вижда ли се ясно ,че се правят на спец ченгета вижда се.Някой спира ли ги за контрол и алкохол тях, никой.Те са Държавата това го няма и в Турция , там военните си имат табела колона.
  • 20 Иво

    15 6 Отговор
    И в крайна сметка с какво ти попречи военна полиция???! Щом е включена лампа значи трябва, господин едикой си! Явно нямаш никаква представа за какво става въпрос!
  • 21 Иво

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Законн":

    Смешко , заплатата е 2500-3000лв. Не си познал с тези 2000!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Възмутен

    3 10 Отговор
    Това не ми прилича на кортеж а на шайка овластени господа които ни най малко си нямат понятие какво правят и как се прави. Богомил Бонев като министър на МВР пребори мутрите които се движеха с кортежи а тези какво ще ги правим. Нима сте забравили случая на околовръсното в София с избитите зъби на момчето, нима сте забравили случая с журналистите от Нова Телевизия - някой ще кажат това са мутри а тези какви са.
  • 24 ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА

    2 6 Отговор
    Държавата ще предприема мерки за намаляване на жертвите по пътищата в следствие неспазване правилата за движение - ето конкретен пример за една от мерките принудително намаляване на скоростта от военни колони правещи се на НСО, мерките вероятно са измислени от новият военен министър Каракачанов. Господим министър ако това не е така моля да изразите вашето становище и какво предприехте срещу виновните лица.
    Хипотетично да предположим че зад волана на МПС стои млад и неопитен шофьор - гарантирано е при такова засичане на пътя каквото се вижда на клипа, избутване от лентата и набиване на спирачки в скоростната лента на магистрала където ограничението на скоростта е 140 км. в час е жертви на пътя. Шофьора се забива в мантинелата и загива на място, шофьора блъска колата отпред или в страни и прави верижна катастрофа.
    Господа важен е личния пример който дават подчинените Ви служители в противен случай колкото и пари да похарчите каквито и мерки да приемете в законови и подзаконови актове резултата ще е нулев.
  • 25 ДО НЕВИЖДАЩИТЕ

    3 10 Отговор
    Браво на автора на клипа, какво ли е било преди да реши да снима с телефона си тази група с коли на Военна полиция. Мисля че нещата които щяхме да видим са още по зле.
    Сега господа невиждащи прегледайте клипа още няколко пъти така както направих аз за да видите тройно или четворно засичане. Обърнете внимание как се набиват спирачки пред колата и как джипа прави остър ляв завой което принуждава колата да намали скоростта
  • 26 Специалист

    3 5 Отговор
    Честно казано тези господа са като група свободни електрони на пътя. Основните цели на конвоя е да не допуснат кола да пробие кортежа и се вмъкне в колоната. От клипа ясно се вижда че служителите сами предоставят тази възможност на колите, е тогава какво охранявате себе си ли. Кортежа е задължен да се движи с пуснати светлинни и звукови сигнализации които трябва да са комулативно свързани. Автомобил със специален режим на движение е единствено и само тогава когато е със включени светлини и звукова сигнализация.
  • 27 ГОСТ1

    2 11 Отговор
    Здравейте на всички днес докато си пиех кафето на ОМВ на магистрала Тракия видях въпросния кортеж. Браво на гражданина че е успял да снима това което и мен ме възмути. Около 10 коли на военна полиция почти бяха блокирали движението по магистралата движейки се със скорост до 90 км в двете платна на автомагистралата, като след тях се хората се чудеха какво става и какво се кара.
  • 28 Питър пан

    18 4 Отговор
    Тоя дето е правил клипа е олигофрен! Аман от интриганти и малоумници, за мен нищо нередно не се е случило
  • 29 Омг

    14 4 Отговор
    Изключително прост човек, нито има задръстване по магистралата, по-скоро той се изравнява с автомобилите на военна полиция и намаля доста заядливо.. тоя човек е за яка санкция да отнесе и другия път да не търси под вола теле
  • 30 гост

    14 3 Отговор
    Ей това е простотия.
    Факти, какво нередно виждате в клипа? Как го спират, как го притискат, как го застрашават, че да направи ПТП? Това, че се движат в колона не ги прави нахални, ако ще и с 80км/ч да е.
    Едната кола от ляво си завърши маневрата по изпреварване и се прибра в дясната лента.
  • 31 Петър

    18 5 Отговор
    Автора на клипа не е лошо да прочете закона за движение по пътищата и ще му стане ясно че колоната на военните полицаи е обозначена. Не е задължително да охраняват танкове за да се движат в колона. Аз къщо ги видях и скоростта им беше около 120 км в час. Движенията им по пътя също бяха адекватни,но за обикновения хейтър смяната на формацията на автомобилите е равна на неадекватно поведение! Учете и четете,не говорете с гъза си и уважавайте труда на хората!
    И последно,тези момчета са едни от най подготвените в България във всяко едно отношение.
    И за човека казал че взимат по 2000лв- не ми е ясно колко взимат но със сигурност е много по малко. А обикновените полицаи взимат и по повече ако ме разбираш!!!
  • 32 Баш пич

    8 9 Отговор
    Вижте, сега ще ви кажа какво става - момчетата се учат да ескортират, до сега са го правили на полигон, а сега в реални условия и е ясно, че не им се получава, или трябва да потренират още или просто толкова си могат, което би било жалко. Това е.
  • 33 КОЙ КОЙ

    15 4 Отговор
    Аз не видях някой да му засече пътя.Ама иначе коментарите ви ,като за кенеф,щото ако беше навън няма да питате.А да и това министерство има специален режим при определени условия.
  • 34 гост

    5 11 Отговор
    под фуражка мозък не търси
  • 35 ЗАКОНА

    6 1 Отговор
    ЕТО КАКВО КАЗВА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА И НАРЕДБАТА НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА ПРАВАТА НА ТЕЗИ ГОСПОДА
    Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
    (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. - ДВ, бр. 53 от 2014 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г., доп. - ДВ, бр. 86 от 2016 г.) Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба "Военна полиция" към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните р
  • 36 ГОСТ2

    4 9 Отговор
    Защо господа така ревностно защитаващи военните не погледнете внимателно клипа, виждат се поне 3 нарушения на закона за движение по пътищата. Наскоро загинаха хора от движение в аварийната лента, поне това не виждате ли или както всичко в България първо да стане инцидент с жертви а тогава ще търсим виновните.
  • 37 gost 1

    13 3 Отговор
    И аз, нищо нередно не видях...?! Венциславееее стига си си бъркал в носа бе...!!! :)))
  • 38 Враг

    15 5 Отговор
    Аман от хейтъри където се чудят какво да снимат и да качват в мрежата. Това сигурно го е снимала някаква Пу..ка .
  • 39 ЗАКОНА

    3 6 Отговор
    КАЧИХМЕ ВИ ЗАКОНА И ПОДЗАКОНОВИТЕ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ УРЕЖДАЩИ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПРИ И ПО ПОВОД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТАЗИ ДЕЙНОСТ. МОЛЯ КОМЕНТИРАЙТЕ КАЗУСА И ВИЖДАЩОТО СЕ.
    - 3 КОЛИ НА ВОЕННА ПОЛИЦИЯ В ТРИТЕ ЛЕНТИ НА МАГИСТРАЛАТА В ТОВА ЧИСЛО И АВАРИЙНАТА
    - СКОРОСТ СПОРЕД АВТОРА НЕСЪОБРАЗЕНА С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ И РЕЛЕФ /СЛЪНЧЕВО ВРЕМЕ ЯСНА ВИДИМОСТ ПРАВ УЧАСТЪК С ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА ДО 140 КМ/
    - ИЗПОЛЗВАНЕ НА СПИРАЧКИ БЕЗ ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОВА И ЗАВИВАНЕ КЪМ НАЙ ЛЯВА ЛЕНТА С КОЕТО СЕ СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП
    - ИЗКАРВАНЕ НА РЪКА ЗА НАМАЛЯНЕ НА СКОРОСТТА ОТ ВОДАЧА КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ КАТО СИГНАЛ ТОВА - ЗА ЗАКОНА НИЩО
    АКО ГО ИЗГЛЕДАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ ОТКРИЯ СПОРЕД МЕН ОЩЕ НАРУШЕНИЯ.
    ХАЙДЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ДВИЖЕНИЕТО НА МПС И КОНКРЕТНИЯ КАЗУС А НЕ КЛАСИФИЦИРАЙТЕ

    Коментиран от #45

  • 40 Гост

    3 3 Отговор
    Ама на вас май ви се е гледало меле по пътищата,тогава как ли ще коментирате,за едни има закон за други няма факт
  • 41 Военна работа

    3 8 Отговор
    Аз без да иска видях нещо друго в тоз клип????? 15 коли със включени лампи вътре с по двама човека.Като можеха да са 7 коли със 15 човека.Още оттук се вижда как се прахосва Държавна пара ама от нашия джоб за бензиновите Коли на Военна Полиция.Че те катаджиите им дават КИА а на военна Полиция последни модели Мицубиши ,че по над 150коня бензин.Кой ще гонят с тях танковете ли..... Или някой си лапа здраво там и всеки си затваря очите.Вижте само какви са най,най обучените военни полицай ,загледате ги някой път , ще видите само тюмбели връзката си гледат кефа,нали ги виждам във Пловдив.
  • 42 Стършел

    3 3 Отговор
    Къде е клипът за който говорите,сигурно са го изтрили.
  • 43 Бенц

    9 4 Отговор
    Какво му попречиха тези коли ????? Май сам си търси белята.....
  • 44 Бивш служител

    3 3 Отговор
    Като видях шофьорите които са снимани съм сигурен че написаното е вярно. Пак ти ли бе. Няма да ти пиша името, сигурен съм че ще се разпизнаеш.
  • 45 Бенц

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "ЗАКОНА":

    Амии, изгледай го пак....

    Коментиран от #46

  • 46 ЗАКОНА

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Бенц":

    Благодаря за поканата означава да продължаваме с нарушенията искате още
    - при движение на МПС по магистрала или път с една лента водача е длъжен да се движи в най дясна лента
    - при изпреварване или каквато и да е маневра водача подава светлинен знак ако не разбирате мигач и това не го виждам
    - водача е длъжен да се съобразява с останалите участници в пътното движение
    Бенц стига безплатно учение. Не ми се иска да гледам още защото нарушенията се трупат.
  • 47 Ти да видиш резил

    3 4 Отговор
    Ужас, дадоха ги по новатв.тези военни дори не са ескортирали някой а са отивали за границата да ескортират от там за някъде.Е привишаване на права има тук от страна на колоните на военна полиция,парадиране и комплекси.

    Коментиран от #48

  • 48 ЗАКОНА

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ти да видиш резил":

    До Бенц след изнесеното по нова тв да продължавам ли с нарушенията или ще станат много.
  • 49 Гост

    4 5 Отговор
    Абе шапкари вие слепили сте и в трите ленти има военни фуражки тея за кви са взеха, бастуни на баща му ли е пътя
  • 50 николина

    3 10 Отговор
    Аз съм възмутена от военните и тяхните действия и поведение на пътя.Ние сме мирна държава не воюваме с никой защо си правят експерименти с нас обикновнните водачи и ни вкарват в някоя параноя,че се е случило някъде нещо и затова бързат и са пуснали сините си буркани и се движат както по филмите в Кабул.Не можеха ли както полицаите си взимаха тяхните коли от София и пътуваха за провинцията и те бяха в колона в крайна дясна лента и даваха предимство на всички участници на движението,не ни плашеха нито с поведение нито със сирени а бяха съобразителни.Но за съжаление явно военните искат да сме постоянно на нокти дор и когато си шофираме по магистралите.
  • 51 Без коментар

    7 2 Отговор
    Как може да сте такива хора не знам! Не ви ли писна да се оплаквате постоянно за неща, за които повечето сте толкова некомпетентни и незапознати! За да има определен брой коли има и причина, която може би е основстелна и резонна и ако малко се замисли човек би стигнал до нея! А на клипчето даже се вижда ръка на полищай, който дава път на колата, която изпреварва! Хора осъзнайте се полищаите не взимат милоини нито хиляди левове в България!!

    Коментиран от #53

  • 52 Няма такава държава

    3 3 Отговор
    То ,че причина има то е ясно.Виждате само ръката която маха я се загледайте преди това да видите и ръката която спира автомобила.Да си правят тренировките на полигон не им е мястото на магистралата . И защо се движат във аварийната лента и там ли не е нарушение.Айде сега господа фатмаци гледайте човешки и мислете като хора не като военни.Лека вечер
  • 53 Форажка

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Без коментар":

    Но за сметка на това са със самочувствие, все едно държат бог за шлифера
  • 54 никола

    2 1 Отговор
    Добре че бяха военните полицаи и не позволиха да стане сакатлък по магистралата. стига само сте плюли
  • 55 Военна полиция

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Законн":

    1. Научи се да пишеш правилно!
    2. Май законите не да ти много ясни, вземи прочети малко.
    3. Интересно ми е от къде имаш информация за заплатите във ВП.
  • 56 Гражданин

    0 0 Отговор
    Ако видя някой да ме снима докато работя без да ме е питал, снимачката му отива моментално в "ауспуха"! Ако някой не вземе отношение срещу фотографа за това че като мишок снима представители на държавната власт по време на изпълнение на служебните си задължения е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! НЯМА ТАКИВА ОЛИГОФРЕНИ!!! Отгоре на всичкото плюе и бълва жупел с най-голямата си наглост! Като е толкова съзерцателен мога да отправя въпрос към него Колко пари е взел "под масата" до сега и колко е лоялен с държавата си!