15 Юни, 2017 14:42 3 977 2

Честваха 80-годишнината на Царя с турнир по фехтовка (ВИДЕО)

  • фехтовка-
  • симеон втори-
  • цар симеон-
  • врана-
  • турнир

На състезанието в парка на двореца "Врана" участваха 16 талантливи момчета и момичета от майсторския клас

Честваха 80-годишнината на Царя с турнир по фехтовка (ВИДЕО) - 1
Снимки: kingsimeon.bg, Параскева Георгиева

На 14 юни 2017 г. в парка на двореца “Врана” се проведе фехтовален турнир по случай 80 години от рождението на Н.В.Цар Симеон II. В състезанията участваха 16 талантливи момчета и момичета от майсторския клас 2017 по сабя на фехтовална академия “Васил Етрополски”. Царят изгледа с голям интерес цялото състезание, а след това сподели с някои от фехтовачите, че и той като млад е тренирал фехтовка.

Честваха 80-годишнината на Царя с турнир по фехтовка (ВИДЕО)

Припомняме, че през 2014 г. Фехтовална академия “Васил Етрополски” и Българската фехтовална лига проведоха турнир по случай 70-та годишнина от възшествието на Царя. Миналата година Негово Величество бе патрон на състезанията, с които Българската федерация по фехтовка отбеляза своя 90-годишен юбилей.

Честваха 80-годишнината на Царя с турнир по фехтовка (ВИДЕО)

Негово Величество връчи на участниците специално изработени възпоменателни плакети с неговия автограф и девизът “Вярност и постоянство”. Г-н Запрян Ванчев, директор на фехтовалната академия награди Царя със златна почетна значка с логото на турнира, а на г-н Йордан Динев връчи сребърна с благодарност за помощта му за развитието на фехтовката в България.

Победителите при момчетата и момичетата получиха от Негово Величество купата “Цар Симеон II”. Г-н Ванчев разказа пред гостите и участниците, че идеята им е турнирът по фехтовка да се провежда ежегодно и да бъде на името на Цар Симеон II.

Честваха 80-годишнината на Царя с турнир по фехтовка (ВИДЕО)

Видимо развълнуван, Негово Величество благодари на организаторите и младите таланти. Каза им, че фехтовката е един много хубав спорт, който възпитава такива ценни качества като доблест и благородство и им пожела успехи на международните турнири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    3 2 Отговор
    Мумията се завръща още по гладна.
  • 2 dynamo

    1 0 Отговор
    Г-н Карагьозов, автор на тази статийка, г-н Сакскобурготски е цар на Вас и баба Ви!Негово величество е за шепа българи налапали се по време на мандата му. В Република България няма монарси. ОСВЕДОМЕТЕ СЕ!