Last news in Fakti

15 Декември, 2017 15:50 5 859 4

Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен (ВИДЕО)

  • общинска банка-
  • бул. "дондуков"-
  • обществена поръчка-
  • милка христова
Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен (ВИДЕО) - 1
Снимка: фейсбук

"Общинска банка е замислена като финансова структура, която да обслужва не само София, но и общините в страната и групата на БСП е категорично против приватизацията на Общинска банка", каза в студиото на ФАКТИ Милка Христова, зам.-председател на Столичен Общински Съвет (СОС).

"Банката е в добро финансово здраве. Кое налага тя да бъде продадена? Фактът, че докладът за приватизацията беше внесен буквално от днес за утре, не беше внесен нито от зам.-кмет, нито от г-жа Фандъкова, беше внесен от един общински съветник и то от групата на реформаторите, не на ГЕРБ, показва, че това е един горещ картоф, който непременно трябва да бъде консумиран преди Нова година.

Следващото ни възражение е за цената, която беше постигната. Според нас, тя е изключително ниска. Цената, обявена през 2008 г., когато също е правен опит за приватизация на банката, макар и при друга икономическа конюнктура, е 216 млн. лева, сега говорим за 46 млн. Победителят не е банкова структура, а фонд, зад него стои дружество, регистрирано през септември. Това дружество подава документи в КЗК и БНБ преди да е минало решението на СОС. Това не е незаконно, но буди съмнение и оставя усещане за предопределеност т.е., че мачът е свирен и победителят е ясен", коментира Христова.

Още любопитни подробности около приватизацията на Общинска банка, защо правим ремонти на ремонтите, докога ще дишаме в пъти по-мръсен въздух от нормите, гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    25 1 Отговор
    Тия сладки далаверки винаги се пробутват точно преди празниците, та хората да не се усетят. И все пак не се налага да прибягват до този стар трик, щото в България няма кой да възроптае вече. Хората са се примирили и само си мърморят лекичко
  • 2 Нема Бира

    25 1 Отговор
    Батко Делян ще си напазарува и банка... Да ни е честито!
  • 3 Насах

    19 1 Отговор
    Безгранична АЛЧНОСТ.
    Не се наситиха тези гербаджии.
  • 4 информиран

    16 2 Отговор
    Не са герб, пеевси е...
    Взимат я за без пари и вече са се разбрали.
    Само имотите и струват повече от 46млн
    Яка схема...