Last news in Fakti

28 Май, 2018 17:22 2 352 3

Издател: Повече хора се обръщат към литературата (ВИДЕО)

  • издател-
  • операция кино-
  • благой иванов-
  • трансформации

Не, непременно, към най-качествената

Издател: Повече хора се обръщат към литературата (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Очаквам да ме четат предимно хора, които харесват поп култура, защото разказите ми са повлияни от киното и от жанровата литература, тези, които харесват хорър и фантастика. Но все се надявам, че в книгата ще се намерят разкази и за хора, които примерно не харесват Star Wars. Това каза в студиото на ФАКТИ издателят и кинокритик Благой Иванов, чийто сборник с разкази "Трансформации" вече е на книжния пазар.

"Традициите у нас за този тип литература са сравнително млади. Български автори, които да пишат изцяло в този стил има от 90-те насам, но пък хорърът и фантастиката у нас продължават традиции, които вече са много добре установени на запад", коментира Иванов.

Той смята, че все повече хора се обръщат към литературата, но не непременно към най-качествената. Не се ангажира обаче да каже дали това ще е траен процес.

За любимите автори и филми на фантаста, известен и като един от основателите на популярния сайт "Операция кино", за българското кино и за това чете ли българинът наистина повече през последните години, гледайте разговора с Благой Иванов:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.