26 Юни, 2018 18:13 12 430 35

Иво Сиромахов: Образованието е било приоритет последно при Симеон Велики (ВИДЕО)

  • иво сиромахов-
  • милен цветков-
  • свобода на словото

Имали сме високообразовани министър-председатели, а какви хора ни управляват сега, отбеляза писателят

Иво Сиромахов: Образованието е било приоритет последно при Симеон Велики (ВИДЕО) - 1
Иво Сиромахов

Държавата не оценява смисъла на образованието, не оценява това, че образованият човек спестява много пари от здравеопазване, защото той добре знае да се грижи за здравето си, образованият човек намалява много разходите за борба с престъпността, защото образованите хора по-рядко стават престъпниците. Това заяви в студиото на ФАКТИ писателят и сценарист от "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов, според когото има реална опасност българската писменост да изчезне.

"Не виждам образованието да е приоритет. В България последно образованието е било приоритет по времето на Симеон Велики. Може би донякъде и през Възраждането, някаква част след Освобождението са били образовани в чужбина. Имали сме министър-председатели като проф. Александър Цанков, като проф. Богдан Филов - блестящи учени, високобразовани и след 1944 г. идват каскетите и всичко заминава и сега докъде го докарахме, какви хора ни управляват, които общо взето не могат едно изречение да напишат", коментира Сиромахов.

За вота на недоверие към правителството, който ще бъде гласуван в петък, той заяви, че, ако не този, все някой петък, то ще падне.

Какво разказа той за книгата "Ку-ку бенд: Ад и рай", как коментира спряното предаване на Милен Цветков, протеста на майките на децата с увреждания и вота на недоверие към правителството, гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа

    105 30 Отговор
    Да , имали сме високообразовани
    министър - председатели , а сега имаме ТЪПИ , ПРОДАЖНИ ТИКВИ !
  • 2 Ясен

    76 2 Отговор
    В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни. А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни. - Конфуций
  • 3 Пчеличката Мая

    102 27 Отговор
    Проекта "Слави", е абсолютно същият като проекта Бареков. Почти същият и като този на Царя. Идват с големите амбиции и накрая си тръгват безнаказано. Лесно е от екрана, когато имаш трибуната, а не знам защо БТВ го позволява, да пропагандираш постоянно. А-политична съм, ако трябва да съм честна, но винаги гласувам, защото това е денят, в който избирателите имат думата. Само един ден, това е. Въпреки това, не мисля, че има трезвомислещ, който да гласува за шоумен, без ясна концепция. Да, и аз виждам проблемите и мога да ги посоча, но едно е да ги посочиш, друго е да дадеш решение. А до тук не знам Слави да е обяснил как ще оправи образованието, социалните проблеми, здравеопазването, сигурността, ДДС измамите, вноса, износа, който е неконтролируем икономиката и т.н. и т.н.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    65 24 Отговор
    Ивчо, теб кои "каскети" те изучиха? Или си учил в "Преславската школа"? А може би после и в "Магнаурската"? По времето на "каскетите" беше задължително да учиш. Даже и за такива, ката ЦЦ и 66.
  • 5 ГОСТ

    46 4 Отговор
    КОГАТО УПРАВЛЯВАТ ПОСРЕДСТВЕНИ ХОРА ТЕ НЕ ДОПУСКАТ ПО- УМНИ ОТ ТЯХ ВЪВ ВЛАСТТА. ТОВА ДОВЕДЕ ДО ОПРАОСТАЧАВАНЕ НА ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ 29 - 30 ГОДИНИ. ИМАШЕ И УМНИ ХОРА НО СПОРЕД ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ТЕ ИЗПОЛЗВАХА ТОВА В СВОЯ ПОЛЗА ЗА ЛИЧНО ОБОГАТАВЯНЕ И ПОСТАВЯХА НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ ПОЛУ ГРАМОТНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ.
  • 6 Насо

    24 14 Отговор
    Не знам ама умните хора бягат на вън. А наистина умните (мозъците) директно като завършат си ги дърпат чуждите фирми. Защо да работи тук за 1000-1500 лв. примерно ,като в една напреднала държава ще взима 5-6 хиляди ,но в евро може и повече. Една учителка в БГ взима повече от един полицаи ,от военен от лекар и много други. Не е лесно и да си даскал да ама в малките градове са 10-15 ученика ,а в големите са по 30. И само да добавя това е мое мнение Славчо няма да бъде поредния Бареков или Марешки поне така мисля аз.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 anti bsp

    25 9 Отговор
    toia e bolen
  • 10 Дъгето

    19 39 Отговор
    Само Слави.Покажете ми един в шоуто,които не е професионалист а тъп връзкар.Да ама не няма такъв за разлика в държавната администрация и др.държавни структури.Слави е направил повече за младите хора от цяло министерство.
  • 11 ПЕШЕВ

    51 16 Отговор
    ИВО СИРОМАХОВ,ЕВАЛА БЕ МОЗЪК.САМО ДА ТЕ ПОПИТАМ КЪДЕ БЕШЕ ДО СЕГА,НА МАРС ЛИ ? СЕГА ЛИ ТИ ПРОСВЕТНА ТАЗИ МИСЪЛ.КОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА СЕ СМЕНИХА ПРЕДИ ГЕРБ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ? 90% ОТ ТЯХ БЯХА НА БСП.ЗАЩО ТОГАВА НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА КАЖЕШ ТОВА,ИВО?ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ СИ ОТ ОНЕЗИ,СПЯЩИТЕ ШПИОНИ,КОИТО СЕ ПОКАЗВАТ НА ХОРИЗОНТА САМО ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ КОМУНЯГИТЕ... ИВО,ИВО ,ИВО,СВЪРШИХА БАЛЪЦИТЕ МОЙТО МОМЧЕ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 един там

    25 8 Отговор
    Възможно е и да е прав Иво, особено, като го гледам колко е проЗд!
    Ех, Иво, Иво да беше учил по времето ва тази владетел, за да не си такъв де.бил. Ама то твоето може и да е по наследство. С подобни хора около себе си, Слави е загубен. Нищо няма да направи, колкото и да ми се иска да успее да промени нещо.
  • 14 Илиев

    18 4 Отговор
    Като сте мишки и имате сърца на кокошки ще сте така, ограбени, нещастни и скъсани..
  • 15 ross

    14 8 Отговор
    Да падат!... Да ги е.. в боклуците, продажници и марионетки!
  • 16 аутсорсинг

    17 17 Отговор
    предпочитам тв водещ пред пожарникар някакси по разумно ми се струва
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ммм даааа

    14 18 Отговор
    Шансът на едно правителство с мандат на Слави, е да привлече професионалисти в управлението. Защото сега в министерските кресла са седнали абсолютни лаици във всяка една област - кеф ти в отбраната, кеф ти в МВР, кеф ти в икономиката и къде ли не. А пък онзи оцъкленият в регионалното развитие когато и да му загрееш врата, все ще е късно.
    Има и още едно нещо, което на никого не прави впчатление - ГЕРБ управляват с леки прекъсвания през последните почти 10 години и все онези преди тях са им криви. А държавата закъсва ли, закъсва. Борисов е разбрал простата истина, че народът обича да слуша за хубави неща, хич и да не са верни и има склонността да забравя бързо. И си говори неговите си врели некипели. Като го слуша човек, ще рече, че сме първата икономика, ако не в света, то поне в Европа.
    Да се смееш ли, да плачиш ли?!? Само не разбрах защо протестиращите с цистерните не влязоха в центъра на София, ами обикаляха по околовръстното...
  • 19 Малчик Гей

    18 7 Отговор
    Тоя кукундел да има да взема, ама това дето беше по комунизма сега и да се опитват, не могат да го стигнат!
  • 20 неграмотен

    25 3 Отговор
    Иво,след като се чувстваш интелектуално израснал, питам се, какво правиш до този Учиндолски "селянин". Или парите и ефира са важно нещо. Да, така е,но има и други начини да се изкарват,а не клоуните да се правят на ББ и ЦЦ от вашето остроумие. Докажи, че си на висотата на интелектоалния елит, за да ти кажа аферим.

    Коментиран от #33

  • 21 Порно

    16 3 Отговор
    Боже, тоя наистина ли дава Александър Цанков за пример ?
  • 22 АЕЦ

    25 11 Отговор
    По време на каскетите имахме шест реактора с наши специалисти, двама космонавти и даже спорт.

    Коментиран от #26

  • 23 Гоуст

    16 5 Отговор
    Ше падне, га паднат на коча мъ..ете...D)D)D) То да има кой друг да се заеме с тая кочина, да го изберем, ама нямааа.....
  • 24 дге

    11 1 Отговор
    Артист,,,- Музикант къща не храни.
  • 25 Защо сега

    9 1 Отговор
    Тръгнали ми да строят пак АЕЦ, че и тръба за газ от Русия.Алоо, американците казаха ли ви "може" ? Не, нали, тогава Сиромахов и цялата машина ще ви смажат, само да сте посмяли да правите нещо с Русия.
  • 26 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "АЕЦ":

    ха-ха-ха-ха-ха!!!!!!!!!!
  • 27 Тарабойша Хитранов

    7 3 Отговор
    Тоз плешив лизач кога стана и писател също като плешивия си шев с 0 рейтинг

    Коментиран от #29

  • 28 Plovdiv

    7 0 Отговор
    По-страшен от сегашното Антибългарско правителство е фактът, че няма кой да дойде и да изглежда по-добре. Което звучи като Армагедон...
  • 29 Ммм даааа

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тарабойша Хитранов":

    Прав е Сиромахов. Мой човек, казва се шеФ, а не шев. Шев е нещо друго, ама ти едва ли се сещаш какво е.
  • 30 чичоХ

    4 1 Отговор
    Прав е, че народа трябва да се образова, но не съм
    съгласен, че трябва непременно да ни управляват
    ВИСОКО образовани хора.Защото не винаги образован
    умен и морален човек са съвместими в една личност.
    За пример мога да посоча един от служебните ни пре-
    миери- високо образован, но прекалено сервилен и не
    толкова умен.Искам да ни управлява образован ЧОВЕК
    който може и да не знае чужди езици, но да е умен и да
    милее за народа си.С две думи-да знае, какво прави без
    хаотичните действия на сегашния готов на всичко за да
    остане на власт.
    За да се оправи държавата ни трябва безмилостно
    съкращаване на администрацията, като остане само тази
    свързана със сигурност здраве и образование.Да остане
    малко, но добре платена администрация, която да си
    върши работата.
  • 31 еуиояаоая

    1 0 Отговор
    и при бай тошо !
  • 32 Ощърбий

    3 3 Отговор
    От га прост чалгар акъл дава?
  • 33 Ха сега

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "неграмотен":

    Човека си знае , къде да отиде в България с тези заплати , а? Ей гоУем ”пръцкохвърлювец” си.
  • 34 гост

    2 0 Отговор
    В днешно време дипломата у нас не значи нищо, абсолютно нищо. Работодателите са се убедили в това и търсят практически доказали се хора, а не такива с дипломи. Когато виждаш как прависти и педагози са по-големи идиоти от общи работници няма как да продължаваш да си мислиш, че обучението е доказателство.
  • 35 патриотъ

    0 0 Отговор
    Факт е,че образованието у нас е в плачевно състояние и дори журналистите не знаят вече правописа,да не говори каква е граматиката по вестниците!И стана така през последните 30 години.Ама тя каквато държавата,такова и образованието.Да не говорим за правописа и особено за правоговора на настоящия ни министър-предател,който едно изречение не може да свърже!А вие искате обикновения човек да е грамотен.Няма как да стане!