9 Ноември, 2018 16:54 7 002 7

Юлияна Дончева: Крият опасни химикали в козметиката (ВИДЕО)

  • юлияна дончева-
  • ботокс в ума-
  • химикали

Това става под "чадъра" на търговската тайна

Юлияна Дончева: Крият опасни химикали в козметиката (ВИДЕО) - 1
Юлияна Дончева

При първата ми книга "Моята истина за храната" исках да поставя една различна гледна точка - че има чиста и замърсена храна, а не да следвам модните увлечения, които изключват цели групи храни като месо, мляко, глутен. Този подход запазих и при написването на новата ми книга "Ботокс в ума". Исках да продължа тази линия при средствата за лична хигиена и козметика. Това каза в студиото на ФАКТИ Юлияна Дончева.

Бившият депутат обърна внимание на това, че в козметичната индустрия контролът е доста занижен.

"Има разрешение за козметичните гиганти да използват тайни формули в някои продукти, които са защитени от т. нар. търговска тайна и по този начин могат да използват каквито поискат хим. вещества и най-често те са вредни. Ефектът става явен след натрупване и продължително използване", каза Дончева.

Кои са опасните химикали в ежедневието ни и как да се предпазим гледайте цялото интервю с Юлияна Дончева във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    5 25 Отговор
    Дончева не е права.
    ВСИЧКИ съставки, използвани в козметиката минават одобрение в Европейския съюз, като до момента са одобрени 12 200 съставки. Списъкът е достъпен през Интернет. Съвсем друг въпрос обаче е как действа всяка една съставка на всеки един човек. Това е индивидуален ефект, който дори може да предизвика алергични реакции при някои потребители, но не може да се твърди, че одобрените съставки са вредни като масово действие.
  • 2 коментатор

    23 6 Отговор
    A бе хора,кога ще разберете ,че именно еврогейския съюз е точно душманина ви? Били одобрени от ЕС? И като ги удобри врагът ти ,мислиш ли ,че е добро за теб?

    Коментиран от #4

  • 3 gkchn

    8 5 Отговор
    Конспирацията е оръжието на невежия. И понеже повечето са такива Илиянка може да направи добри продажби
  • 4 ихнцн

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "коментатор":

    Руснаците не ги ли одобряват? Лошо.

    Коментиран от #6

  • 5 Професионалист

    7 2 Отговор
    Да слушаш глупостите на Дончева по някои TV канали е твърде комично, ако не е близо до ума, че горката остаряла вече пеперуда има крещяща нужда от средства. Ясен е стремежът за реклама на "великите и творения". Бих и препоръчал да не коментира проблеми, по-които не е компетентна. Най-вече в медиите.Иначе,в компания-може да се декламират всякакви нелепости.
  • 6 УШАНКИТЕ ИМАТ ЦЯЛА НАУКА В МЕДИЦИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ихнцн":

    И ТЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА. ТВА Е ТРУДОТЕРАПИЯТА. С НЕЯ ЛЕКУВАТ БОЛЕСТИ ЗА КОИТО СА ХАРЧАТ МИЛИАРДИ НАПРАЗНО.
  • 7 Lina

    4 2 Отговор
    Ами за това всички четем, информираме се. Не ползваме козметики, продавани в супермаркета като га.рниер, л.ореал, н.ивеа. Има доста натурална сертифицирана козметика, доста по - добра от гореизброените. За оръжието БОТОКС, поднесено от жена, която не си мърда лицевоте мускули, набодена жестоко от въпросното е. ... меко казано смехотворно. Почти ви се вързахме г- жо дончева, почти. Любопитно ми е като е толкова опасен ботокса, вие защо си го причиняваъе? На колко г, сте? 55-60? Хайде да сте откровена първо пред себе си!