Last news in Fakti

20 Март, 2015 14:36 2 097 1

Среща с Бог в интернет

  • tweeting with god-
  • #twgod-
  • холандия-
  • бог-
  • католическа църква-
  • вяра-
  • молитви-
  • светия престол-
  • свещеник-
  • майкъл ремъри-
  • tweeter-
  • facebook

Инициативата подкрепя католическата вяра и има за цел да накара хората да намерят отговор на своите въпроси

Интересен нов проект, родил се като идея в Холандия, предоставя уникалната възможност да се „срещнеш” с Бог в интернет. Той има за цел да помага на хората да откриват отговори на своите въпроси, свързани с католическата вяра.

Идеята за Tweeting with God (#TwGOD) се ражда спонтанно, когато по време на среща, посветена на Католическата вяра в Лейден, Холандия, редица млади хора показали изключителен интерес към вярата и задавали множество  въпроси към своя свещеник Майкъл Ремъри. Това подтикнало свещеника да издаде книга, която да помести отговорите на всички тези въпроси и да помогне на младите да намерят своя път към Бог.

В следствие на това през 2012г. и 2013г. излизат две книги, озаглавени „Twitteren met God” 1 и 2, които през 2014г. биват обединени в общо издание „Tweeting With GOD”. Нещо повече – по желание на младите, проектът бива разширен и влиза в интернет пространството. Той се радва на огромен интерес от международно равнище и това довежда до превеждането на книгата и на онлайн съдържанието на английски, полски, испански и чешки език.

Tweeting with God има за цел да подпомогне младите да открият своите отговори и в този секуларизиран свят, те отново да успеят да се опрат на вярата си. И тъй като основната задача на Църквата винаги е била да достига до хората и да прокламира вярата именно там, където са те, а днес хората прекарват твърде много време в интернет пространството, води  и до следствието, че Църквата също трябва да се помести в това пространство и отново да обслужва нуждите на индивида. Така по нов и модерен начин последната ще е в състояние да предоставя съобщенията на Исус до всички. Именно тук се крие и спецификата и дълбоката същност на тази инициатива – младите да бъдат научени да разпознават Божията любов, да се запознаят с нея и да й отговорят. В същото време проектът не възнамерява да се фокусира само върху пасивното интелектуално и теоретично знание (което също е важно), а върху стимулирането на персоналния сблъсък на отделния индивид с Христос, тяхната обща „среща”. Последните Папи, заемали Светия престол, призовават за нова световна евангелизация и Tweeting with God предоставя възможност за това.

За книгата:

Книгата „Tweeting with GOD” покрива основните аспекти на католическата вяра. Засегнати са теми като Бог, Сътворението, църквата, молитвите и литургиите и живота като християнин. Като цяло произведението съдържа 200 въпроса, наречени “Tweets”, чиито отговори са поднесени по атрактивен и модерен начин. Всеки две страници, богато илюстрирани, сами по себе си са завършени. Това дава възможност на читателите да отворят книгата на произволно място и да започнат да четат. По този начин биват удовлетворени и нуждите на тези, които не обичат да четат дълги текстове, каквито за съжаление са все повече от хората.

Уебсайт

www.tweetingwithgod.com

Уебсайтът е изключително функционален. Предоставя възможност за директна връзка с Tweeter и Facebook, сваляне на книгата и мобилното приложение и др. Той разполага и със собствена удобна търсачка и е поддържан на няколко езика.

Мобилното приложение

Връзката между печатното издание на книгата и нейното онлайн съдържание се подсилва и със специално създаденото мобилно приложение, достъпно за Apple и Android. Приложението е изработено така, че да улесни потребителя в неговото търсене на информация. За целта има изградени връзки, които го препращат към свързани теми в интернет пространството, откъдето може да научи още интересни факти, да се запознае с текстовете на католическите молитви и т.н.

Екипът

Екипът, стоящ зад този проект, се състои от млади хора на възраст между 17 и 30 години. Студенти, млади професионалисти и Майкъл Ремъри работят съвместно в реализацията на инициативата. Работният процес е разделен условно в две групи – едната е съсредоточена върху посланието в социалните медии, а другата – върху техническата поддръжка на сайта и приложенията, управление на продажбите на книгата и свързаните с това преводи и поддържане на връзка със спонсорите.

Екипът на #TwGOD осигурява и непрекъснато присъствие в социалните медии Tweeter и Facebook. По този начин той се ангажира да отговаря на въпросите на всички интересуващи се. Така базата от въпроси се увеличава, а отговорите им са достъпни. Понякога за последните се налага допитване до професионалисти – свещеници или съветници, които оказват безрезервна подкрепа в начинанието.

В заключение

Важен аспект в този проект е, че той не набляга на теоретичните постановки, а се стреми да помага на хората да израстват в своите взаимоотношения с Бог, да започват да си “Tweet”-ват с Него в молитвите си. Онлайн хората са поканени да влязат в различни дискусии, да споделят вижданията си и да задават въпроси. В същото време #TwGOD стимулира индивидите да посещават своите местни енории, да станат по-активни в своите общности и да полагат повече грижи за хората около тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6699

    0 0 Отговор
    Мани тоя Интернет . Не всеки и навсякъде има Интернет . Сядате на някой стол . Тука е много важно да е стабилен и да е удобен . Изпивате 4-5 ракии (в случай ,че се чувствате несигурни и неуверени може и повече ) и започвате да си говорите с : всевишния , предишния , марсианците , Обама , Путин . Може и с Бойко да си говорите , ама там трябва да питате .