Last news in Fakti

23 Юли, 2016 01:15 1 646 0

Световни реакции за нападението в Мюнхен

  • мюнхен-
  • полиция-
  • стрелба
Световни реакции за нападението в Мюнхен - 1

Цяла Европа е сега с Мюнхен. Написа в профила си в Туитър президентът на ЕС Доналд Туск.

Германският президент Йоахим Гаук посочи, че ужасен от нападението в Мюнхен. В молитвите си съм с всички жертви и с всички, които са в траур или се боят за своите любими хора, заяви Йоахим Гаук. Той също изказа своята солидарност за хората от спешните екипи, които всеотдайно се трудили, за да защитят хората и да спасят живота.

Европа е единна пред лицето на трагедията в Мюнхен. Това заяви в Туитър върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Дълбоко шокиран и опечален съм от стрелбата в Мюнхен. Мислите ми в този момент са със жертвите, техните близки и семейства, обяви британският външен министър Борис Джонсън.

Белият дом осъди снощната очевидна терористична атака в търговски център в Мюнхен, предаде Ройтерс.

Все още не знаем всички факти, но знаем, че този отвратителен акт рани и отне живота на мнозина в сърцето на един от най-изпълнените с живот градове в Европа, се казва в изявление на Белия дом.

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън заяви, че следи събитията в Мюнхен и се надява нашите приятели в Германия, които ще накажат виновните за това дело.

Изявлението си Хилари Клинтън направи по време на посещението в Орландо, където при стрелба в нощен клуб бяха убити 49 души. Тя участва във възпоменателна церемония.

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу също осъди нападението.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА