23 Юли, 2016 16:56 1 132 1

Десет арестувани при четвърта нощ на протест във Вал д`Оаз (Видео)

  • вал д`оаз-
  • протест-
  • франция
Десет арестувани при четвърта нощ на протест във Вал д`Оаз (Видео) - 1

Най-малко десет души са задържани при четвъртата нощ на протести в парижкото предградие Вал д`Оаз, съобщават френските медии.

По традиция отново бяха запалени автомобили.

Протестите са предизвикани от странната смърт на млад мъж Адама Траоре в полицейска кола, уточнява в. „Експрес“. От силите на реда обявиха, че на задържания е оказана медицинска помощ, но той е издъхнал въпреки положените усилия. Семейството на починалия обвиняват жандармерията, че е нанесла побой по време на ареста. Полицията уточниха, че 24-годишният мъж е трябвало да даде показания по разследване за изнудване.

При овладяването на безредиците са били ранени петима полицаи, а 15 коли са били опожарени. Протестиращи са направили опит да подпалят детска градина и районно кметство, но мобилизираните 200 полицаи са им поречили.

Властите са готови да мобилизират допълнителни сили за овладяване на безредиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    0 0 Отговор
    Val-d’Oise е департамент,а не предградие.Спрете да пишете глупости,ставате смешни.
Новини по държави: